Ga naar de homepage

Camping Paradis L'Orangeraie ***

Algemene gegevens
Toon op kaart
7,4
12 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Veel bloeiende struiken en bomen
  • Mooi aangelegde terrassen
  • Heerlijk rustig
  • Dorp Càlig op 1 kilometer
  • Costa Azahar op 10 kilometer
  • Benicarlo en Peñíscola op 10 km

Halverwege Barcelona en Valencia, aan de oostkust van Spanje, ligt camping L’Orangeraie. Deze kleine driesterrencamping doet zijn naam eer aan: het kampeerterrein lijkt wel een botanische tuin, vol prachtig bloeiende struiken en bomen. De camping is aangelegd op een hellend terrein met mooi aangelegde terrassen. Hier kun je genieten van weldadige rust. L’Orangeraie ligt op tien kilometer van de kust, maar vanaf je staanplaats kun je de Middellandse Zee in de verte zien glinsteren.

Toon meer

Vanaf Barcelona neemt de kustweg E-15 je verder naar het zuiden. Neem afslag 42 naar de N-238, voeg verderop in op de N-340 en neem de afslag naar Càlig. Op CV-135 naar Càlig staat camping L’Orangeraie aangegeven op de borden. De camping ligt aan de linkerkant van de weg, landelijk gelegen tussen de olijvenplantages in een rustig, heuvelachtig gebied. Achter het sierhek loopt het kampeerterrein glooiend af, zodat je vanaf de ingang de hele camping kunt overzien.

Als een botanische tuin

Verspreid op het parkachtige kampeerterrein liggen de staanplaatsen op mooi aangelegde plateaus, omgeven door citrusbomen, palmen, cipressen en olijfbomen. Met zijn 62 plaatsen is dit een kleine camping, die nog het meeste wegheeft van een botanische tuin. De staanplaatsen zijn duidelijk afgebakend en door de vele bomen en struiken heb je behoorlijk wat privacy. Het terrein is met veel zorg aangelegd; dit is geen rijtjescamping. De staanplaatsen verschillen nogal in grootte. Heb je een grote caravan of camper, vraag dan bij je boeking om een van de ruimere plaatsen. Dan weet je zeker dat je ook genoeg ruimte hebt voor je voortent, luifel en auto.

Weldadige rust

Je ziet bij camping L’Orangeraie voornamelijk Nederlanders, Belgen en Fransen, maar ook Spaanse gezinnen. Kampeerders komen hier voor de rust en de stilte; velen komen jaar na jaar terug. Van de drukte aan de kust is bij L’Orangeraie niets te merken. Het is er dag en nacht rustig. Het enige geluid dat van buitenaf tot de camping doordringt, is het kerkklokje van het dorp. Voor veel kampeerders is dit een verademing in vergelijking met de drukke, volle campings aan zee. Maar voor sommigen is het wellicht té rustig. Behalve het zwembad is er weinig vermaak op de camping, en er is geen animatieprogramma. Het enige dat de paradijselijke rust verstoort, zijn de vliegen, die soms best vervelend kunnen zijn. Met citronellakaarsen houd je ze op afstand.

Blauwe lagune

Camping L’Orangeraie heeft een prachtig blauw buitenzwembad, laguneachtig aangelegd en omgeven door grote palmbomen. Er is een apart peuterbadje. Rond het zwembad staan ligstoelen en rieten parasols op het betegelde zonnedek. Ook op de (kunstgras) zonneweide staan ligstoelen. Een grote boom geeft daar voldoende natuurlijke schaduw. Het zwembad ligt naast het restaurant, zodat je vanaf het gezellige terras uitkijkt over het blauwe water.

Alles in de buurt

Er is een kleine campingwinkel en een broodservice bij camping L’Orangeraie, maar op korte afstand van de camping vind je genoeg andere inkoopmogelijkheden. Een kilometer verderop ligt Càlig, een typisch Spaans dorpje waar je in tien minuutjes heen wandelt. Je vindt er onder meer een supermarkt en een goede patisserie. Tien kilometer van de camping, aan de Middellandse Zee, ligt Benicarló. Daar vind je nog meer voorzieningen, waaronder een winkelcentrum, een jachthaven, restaurantjes en een leuke dierentuin. Omdat de camping op honderd meter hoogte ligt is de route naar de kust bergaf. Ga je met de fiets, houd er dan rekening mee dat voor de terugweg bergop een goede fietsconditie (of een elektrische fiets) nodig is.

Sportief schiereiland

Wil je eropuit, kies dan eens voor het binnenland in plaats van de drukke kuststreek. In de omgeving liggen allerlei mooie dorpjes met historische gebouwen. Ook kun je mooie trektochten maken door de woeste natuur van de Maestrazgo, met zijn canyons, ravijnen en steile rotswanden.

Wil je toch naar de kust, bezoek dan het historische stadje Peñíscola, op ongeveer twaalf kilometer van de camping. Voor sportieve fietsers is ook dit een mooie fietstocht. Peñíscola is een toeristisch kustplaatsje met een lange geschiedenis. Vele beschavingen hebben hier hun sporen achtergelaten, waaronder de Romeinen, Arabieren, Grieken en Feniciërs. De klim naar de middeleeuwse burcht op het schiereiland is absoluut de moeite waard.

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

C. Goudesone

"Echte topcamping op mooie locatie 10 km van het strand van de Costa Azahar. Met 80 staanplaatsen niet groot maar met perfecte voorzieningen. Gelegen tussen sinaasappel- en olijfboomgaarden, gratis wifi, prachtig zwembad/jacuzzi. En wat een rust!"

Inspecteur Mevr. C. Goudesone

C. Goudesone

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792414

Beoordelingen (12)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,4

Sanitair
7,2
Personeel
7,5
Prijs-kwaliteitverhouding
7,0
Kindvriendelijkheid
7,9
Sportfaciliteiten
6,7
Zwembad
7,2
Eten en drinken
7,6
Omgeving
7,8

F. Brekelmans, op deze camping in september 2023

6,4

Reisgezelschap: Senioren

Midden September 2023 hier 4 dagen gestaan maar gevlucht door het enorme aantal vliegen en de voortdurende herrie van grastrimmers en motormaaiers van \'s morgens vroeg tot \'s avonds laat. M.n. dit laatste getuigt van geen respect voor betalende gasten.

bram van leeuwen, op deze camping in juni 2023

5,0

Reisgezelschap: Senioren

Camping kun je het niet meer noemen met al die mobil homes. Die zijn belangrijk en zorgen met restaurant/cafe voor de omzet. Wat kampeerder in aug 2022 schrijft over sanitair geldt nu nog. Het weekend overvol en knetterharde muziek tot in de nacht. Is niet meer de camping van 5jr geleden van het lieve franse echtpaar. Hier komen we nooit meer!

Molenberg, op deze camping in augustus 2022

6,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

de kampeer plekken zijn ruim, wel weinig schaduw. Zwembad is leuk als er minder mensen zijn. het was nu zo vol dat je eigenlijk alleen maar kan staan. De toiletten waren ronduit smerig, er lag van alles op de grond. iedereen in het zwembad maakt gebruik van het sanitair voor de kampeer plekken. Muziek staat de hele dag aan bij het zwembad, het geluid wordt alleen tussen half twee en half vier zachter gezet. De camping is veranderd in 1 groot huisjes arrangement. Misschien dat de beoordeling van ACSI in het voorjaar klopt, maar in het hoogseizoen zeker niet. Voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Wilfried, op deze camping in oktober 2019

8,4

Reisgezelschap: Paren

in het laagseizoen is dit nog altijd de rustige, prachtige sfeervolle camping die het vroeger was. Er is geen muziek aan de bar en s\'avonds om 21 uur kan je een speld horen vallen. De uitbreiding zal in een olijfgaard zijn die nu prachtig onderhouden is

Marin&jolindy van Esterik, op deze camping in augustus 2019

6,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Camping geselecteerd vanwege de rust. Nou, die is dus ver te zoeken: om 17.00 uur gaat de muziek luid aan bij de bar/restaurant tot s avonds 0.30 uur, wat over het bovenste gedeelte van de camping schalt. Uit frustratie om de herrie decibelmeter-app gedownload: op onze plek tikt het de 80 decibel aan, dat is nog net niet in de rode cijfers. Twee x geklaagd over geluidsniveau, toen is de muziek 3 dagen naar een lager nivo gegaan, maar daarna terug naar oude geluidsniveau. Wel gaat sindsdien de muziek om 22.30 uur zachter en bij weinig gasten rond 23.00 u uit.
Zwembad is mooi, uitzicht tot aan de zee mooi, vriendelijk personeel. Sanitair op zich netjes, maar niet echt schoon. Op de website beloofde staanplaatsen met gras zijn in juli/augustus verworden tot stoffige aarde met grind, wat past bij dit droge klimaat. Mooi gebied.
Op zich best een prima camping, maar niet voor rustzoekers.

Cees Vdm, op deze camping in juni 2019

5,8

Reisgezelschap: Senioren

Jammer, wat eens een botanische tuin was, waar je ondanks de vliegen, heerlijk kon verblijven is nu verworden tot een mega camping in aanleg. De beplanting op de camping wordt niet of nauwelijks meer bijgehouden zo te zien. Het zwembad, straks veel te klein, is aangepast tot een sfeerloze witgekalkte betonplaat. De rieten parasols zijn verdwenen evenals de fraaie beplanting. Geen oleanders meer, slechts een enkele palmboom en o ja, de eeuwenoude olijfboom staat er nog gelukkig. Er zijn heel veel mobilhomes bijgeplaatst op de bestaande campingplekken. De schoonmaak van het sanitair is eveneens achteruit gegaan ten opzichte van 2016 en 2017 toen we deze camping meerdere weken hebben bezocht. Nu zijn we al na twee nachten vertrokken, temeer daar derden s-nachts vrijelijk over de camping konden rondrijden. De slagboom is nl niet meer aanwezig en het afsluithek bleef open. Door de bouwactiviteiten en veel rijden met een golfkarretje was het erg stoffig op de camping. Wij komen niet meer terug.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 37,50
Richtprijs 2
€ 49,50
Openingsperiode *
01-03-2024 t/m 30-11-2024
Oppervlakte
9,7 ha
Hoogteligging
100m
Aantal toerplaatsen
80 (90 - 220m2)
Aantal huuraccommodaties
120
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:250 m2
    • periode:25-03/31-10
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
  • Stacaravans
    • aantal:73
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Spaans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Verharde staanplaats
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:25-03/31-10
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
    • periode:25-03/31-10
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:25-03/31-10
  • Pizzeria
    • periode:25-03/31-10
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:25-03/31-10
  • Eenvoudig menu
    • periode:25-03/31-10
  • Bar
    • periode:25-03/31-10
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:73
  • Bungalows/chalets
    • aantal:36
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:11
Zwemmen
  • Zwembad voorzien van takellift
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:250 m2
    • periode:25-03/31-10
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:110 m2
    • periode:25-03/31-10
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:110 m2
    • periode:25-03/31-10
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Spaans
    • periode:24-03/31-03 | 01-07/31-08
  • Babyroom
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:7 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Spaans
    • periode:24-03/31-03 | 01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Spaans
    • periode:24-03/31-03 | 01-07/31-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:9.9 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère, 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:5000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Zwembad voorzien van takellift
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 17.8° 18.1° 18.1° 18.7° 21.4° 20.2° 17.2°
Min 11.3° 12.1° 11.7° 13.3° 11.8° 12.5° 9.9°
Neerslag 5% 5% 5% 5% 0% 25% 30%
Windrichting O ZO O NO O NO ZO
Windkracht 2 2 3 3 2 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 71% 33 5
Feb 62% 33 6
Mrt 59% 31 7
Apr 55% 46 7
Mei 64% 62 8
Jun 60% 37 9
Jul 58% 14 10
Aug 62% 37 9
Sep 63% 71 7
Okt 67% 92 6
Nov 62% 60 5
Dec 67% 43 5

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Paradis L'Orangeraie
    Camino Peñiscola-Calig
    12589 / Càlig/Castellon
    Spanje
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    40°27'7"N 0°21'8"E
  • AP7 afsl 43 Benicarlo-Peñiscola nemen. Op rotonde eerste weg rechts naar Càlig, borden volgen. Op N340 afslag St. Mateu-Calig en dan de borden volgen.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Paradis L'Orangeraie boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.campingorangeraie.com

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Paradis L'Orangeraie. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Boek nu

Campings in de omgeving

Camping Paradis L'Orangeraie ***

Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie
Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie Camping Paradis L'Orangeraie

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen