Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Costa Brava: een veelzijdig stukje Spanje

De Costa Brava staat synoniem voor een vakantie vol zon, zee en strand. Maar deze 200 kilometer lange kuststrook in het noordoosten van Spanje is veel meer dan dat. Want ook de kampeerder die van cultuur en natuur houdt, kan er dagenlang op ontdekking! Met fraaie vissersdorpjes, kerken, musea, botanische tuinen en campings is een veelzijdige kampeervakantie aan de Costa Brava gegarandeerd.

Blanes en Lloret de Mar

In de badplaats Blanes lig je overdag heerlijk op een van de zandstranden. Als de avond valt, dan zijn de barretjes en terrassen gezellige plekken om het nachtleven te beleven. Met twee grote botanische tuinen, Mar i Murtra en Pinya de Rosa, geniet je in Blanes ook van de natuur. Bekijk en ruik aloë’s, cactussen en andere exotische planten. Tijdens een wandeling door de tuinen heb je ook nog eens een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee.

Lloret de Mar is vooral populair onder jongeren. Maar vergis je niet, ook voor de kampeerder zijn er genoeg bezienswaardigheden. De kerk van Sant Roma bijvoorbeeld, net als de Tuinen van Santa Clotilde en de modernistische begraafplaats. De tombes, graven en mausoleums hier zijn ware kunstwerken! Wil je de drukte vermijden, ga dan in april of mei naar Lloret. Bijkomende voordelen: het is rustiger op de camping en het zeewater is al aardig op temperatuur.

Kunst aan de Costa

Een van de grootste kunstenaars uit Spanje is Salvador Dalí. Liefhebbers van zijn surrealistische werken zitten goed aan de Costa Brava. In het stadje Figueres ligt het Dalí-museum, met een van de grootste collecties werken van de schilder. Veertig kilometer verderop vind je Cadaqués. In dit vissersdorpje ligt de voormalige villa van Dalí, tegenwoordig een bijzonder museum.

Aangenaam op de camping

Aan de Costa Brava vind je veel overwinteraars. Logisch, de wintermaanden zijn namelijk erg mild. Een duik in de zee is tussen juni en oktober aan te raden. Dan is de watertemperatuur 20-25 graden. Ben je nou geen fan van zeewater, maar zoek je wel verkoeling? Weet dat de meeste campings aan de Costa Brava een of meerdere zwembaden hebben. En anders kun je nog altijd naar de waterparken Water World (Lloret de Mar), Marineland Catalunya (Palafolls) of Aquadiver (Castell-Platja d’Aro).

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen