Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings aan de Costa Blanca in Spanje

Aan de witte kust van Spanje, de Costa Blanca, een van de populairste kustgebieden van het land, liggen de meest prachtige campings. Costa Blanca, met steden als Alicante, Benidorm en Murcia, biedt tweehonderd kilometer aan mooie zandstranden en vanaf de camping kunt u genieten van sportieve en culturele activiteiten.

Tips 

•    Bezoek het prachtige Kasteel van Guadalest, dat in de bergen op zo’n 25 kilometer van Benidorm ligt en is gebouwd in de elfde eeuw door moslims
•    In het sfeervolle, historische stadje Rojales is zowel ’s zomers als ’s winters bedrijvigheid
•    Alicante is een prachtige stad met musea, kerken, een indrukwekkend kasteel en de met bloemen versierde oude wijk Santa Cruz

Zonnig kamperen

De camping aan de Costa Blanca is van alle gemakken voorzien en dichtbij talloze bezienswaardigheden. Een vakantie in die gebied betekent kamperen met zon, warme temperaturen, zwemmen in zee, leuke uitstapjes en stadsbezoekjes.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op de campings: Fietsen, wandelen, golf, watersporten of excursies georganiseerd vanuit de camping.

Neemt u geen eigen tent, caravan of camper op vakantie? De omgeving telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden 

Grote steden, kleine dorpjes, mooie stranden en prachtige bergen; de kust heeft genoeg bezienswaardigheden.

•    Cuevas del Canelobre
Deze grotten, die liggen in de bergen bij Busot, hebben wel iets weg van een kathedraal, beslist de moeite waard voor een uitstapje

•    Casa de Pedrera 
In dit activiteitenpark vermaakt jong en oud zich met paard- of quadrijden, mountainbiken, waterskiën, kanoën, en geniet ook van het uitzicht op waterreservoir Embalsa

•    Fietsen langs de Costa Blanca
Op de fiets de bergen bedwingen is mooi maar niet noodzakelijk; er zijn ook vlakkere routes langs de kust te vinden

Het weer

Het weer in dit gebied heeft het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje en wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat. Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Met milde droge winters (temperaturen boven de 15 graden) en aangenaam warme en droge zomers (met temperaturen tot de 30 graden) is het er kortom aangenaam weer. Deze vakantiebestemming is populair bij overwinteraars. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen