Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Noord-Spanje: ontdek het groene Spanje

Het noorden van Spanje is meer dan Barcelona en de Costa Brava. Veel meer zelfs. Maak kennis met de onherbergzame Pyreneeën en de weelderige flora en fauna rondom de Picos de Europa. Proef de lokale cultuur in Spaans Baskenland of strijk neer op de stranden aan de Golf van Biskaje. De mogelijkheden in Noord-Spanje zijn eindeloos.

De natuur is de baas

Het noorden van Spanje strekt zich helemaal uit van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. In grote delen is de natuur de baas en ontdek je bijzondere landschappen. De ruige Atlantische kust loopt van Galicië tot Spaans Baskenland en wordt gekenmerkt door steile kliffen, mooie eilandjes en uitgestrekte natuurgebieden waar veel vogels hun broedplaats vinden. Maar ook door charmante baaitjes en prachtige stranden zoals La Concha bij San Sebastian en het Playa de las Catedrales.

Verder landinwaarts lopen de glooiende heuvels en wijnvelden langzaam over in de bergtoppen van de Pyreneeën. De groene flanken van de bergen vormen het leefgebied van een enorm gevarieerde flora en fauna. In natuurgebieden als Picos de Europe, het Parque Valderejo en de Ordesakloof kijk je je ogen uit. Daarnaast vormt dit landschap een perfect terrein voor wandelingen en fietstochten, maar ook voor liefhebbers van kajakken, mountainbiken en bergklimmen.

Culturele schatten

Noord-Spanje is een aaneenschakeling van culturen. In Galicië en Asturië zijn nog veel Keltische en Romeinse invloeden zichtbaar, zoals je zult merken in plaatsen als Vigo, A Coruña en Santiago de Compostella. Spaans Baskenland heeft weer een heel andere cultuur met het Baskisch als eigen taal en het moderne Bilbao – met het Guggenheim museum – als een van de hoogtepunten. En ook Catalonië, met wereldstad Barcelona, de onontdekte schatten in het binnenland en de stranden aan de Costa Brava, bezorgt je gegarandeerd een fantastische vakantie.

Verschillende klimaatzones

Het klimaat in Noord-Spanje laat zich niet vangen in één type. De Costa Brava kent een warm mediterraan klimaat met hete zomers, maar de zomers aan de Atlantische kust en de Golf van Biskaje zijn alweer iets koeler. In de hoger gelegen berggebieden heerst zelfs een landklimaat met in de winters sneeuw. En om al dat groen in Noord-Spanje te voeden valt er – met name in het noordwestelijke deel – regelmatig een regenbui.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen