Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen aan de Gouden kust!

Aan de Costa Dorada, ook wel Costa Daurada genoemd, vind je mooie stranden en levendige badplaatsen. Je kunt je bijvoorbeeld helemaal uitleven in Salou of Sitges. Maar deze 216 kilometer lange streek heeft nog veel meer te bieden! Je kunt hier alleen, met vrienden of met je gezin heerlijk kamperen. De Costa Dorada wordt niet voor niks de ‘Gouden Kust’ genoemd; er zijn prachtige goudkleurige zandstranden. Omdat veel van deze stranden langzaam aflopen in zee, zijn ze erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Dat maakt de Costa Dorada perfect voor een fijne strandvakantie.
 

Bij de oude Romeinen

Je kunt aan de Costa Dorada prima cultuur snuiven! Bezoek bijvoorbeeld het oud-Romeinse amfitheater in Tarragona. Of neem een kijkje in de Ciutadella Iberica in Calafell. Dit is een gereconstrueerd dorpje met elementen uit verschillende eeuwen. Je kunt in Calafell ook El Castell de Santa Creu bezoeken. Dit kasteel is gebouwd in de 11e eeuw en in de 17e eeuw gedeeltelijk verwoest.

Naast uitgaansplaatsen als Salou, vind je aan de Costa Dorada ook unieke vissersdorpjes, waar je kunt genieten van de lekkerste visspecialiteiten. Bezoek bijvoorbeeld de markt van vissersdorp Cambrils. Hier kun je terecht voor verschillende lokale specialiteiten. Of ga tapas eten aan het strand. Heerlijk genieten!
 

Het weer aan de Costa Dorada

Doordat je aan de Costa Dorada te maken hebt met een mediterraan klimaat, kun je in de zomer genieten van warm en droog weer. Je kunt er 's zomers zelfs bijna zeker van zijn dat het er zonnig is! Bezoek je de Costa in de winter? Dan is het beduidend koeler, maar het vriest er eigenlijk nooit.
 

De diepte in!

Deze regio is ook erg geschikt voor watersporters. Zo kun je er op veel plaatsen onder andere surfen, zeilen en duiken. Ben je niet zo’n waterrat? Ga dan het binnenland in. Hier kun je uitgebreid wandelen en zelfs bergbeklimmen!
 

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen