Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Murcia

Een kampeervakantie in Murcia, de regio rond de gelijknamige stad Murcia, in het zuidoosten tussen Alicante en Almería, betekent een reis naar de meest zonovergoten stranden van Spanje. Maar er is meer te beleven in Murcia; het is een erg afwisselende streek met bergen, open vlaktes, dichte bossen en woestijnlandschappen met palmbomen. En overal prachtige barokke stadjes, traditionele streekproducten en folklore. Vakantie op een camping in Murcia is één groot feest.

Campings in Murcia: vakantie aan de zonnigste kust van de Middellandse Zee!

Kamperen in Murcia is de ideale manier om kennis te maken met dit prachtige stukje Spanje. U bent hier altijd dichtbij een heerlijk strand en in het binnenland kunt u genieten van de veelzijdige natuurlijke schoonheid van de Zuid-Spaanse provincie Murcia, rond de gelijknamige stad.

Murcia is al gesticht in 831 ten tijde van de Arabische overheersing, op een plek midden in de mooie valei van de rivier de Segura. Vooral na de 16de eeuw kende de stad een bloeiende periode, buiten de middeleeuwse muren groeide de stad enorm. Uit die tijd zijn een hele reeks prachtige barokke kerken en kerkjes bewaard gebleven: La Merced, San Miguel, Santa Ana, Las Claras, Santo Domingo, Santa Eulalia and San Juan de Dios.

De grootste bezienswaardigheid is de kathedraal van Murcia: met de bouw werd begonnen in de 14de eeuw. Het imposante gebouw bevat elementen uit de renaissance, de gothiek en een indrukwekkende barokke facade die meteen in het oog springt. Voor wie van de typische architectuur van Murcia houdt: ook buiten de stad zelf zijn gave voorbeelden uit de barok te zien, bijvoorbeeld de La Fuensanta Chapel of het klooster San Jerónimo, beter bekend als El Escorial Murciano, het Escorial van Murcia.

Een kampeervakantie in Murcia is vooral relaxen, maar als u het leuk vindt om ook veel van het authentieke Spanje te zien, zijn er heel veel mogelijkheden vlak bij uw camping in Murcia. De iets kleinere stad Lorca is een ander juweel van deze regio. In deze stad vindt u veel statige herenhuizen en paleizen zoals het Guevara paleis. De stad staat ook bekend om zijn mooie aardewerk en ceramiek in typische kleuren. In de omgeving van de mooie kustplaats Cartagena is onder andere een route langs gerestaureerde windmolens: de Ruta de los Molinos.

In het binnenland overheerst het natuurschoon: de bossen en bergen van de Sierra Espuña bij Alhama de Murcia, de prachtige Ricote vallei of het Cenajo Reservoir, een kronkelend stuwmeer in een grillige canyon. Gezond kuren? Dat kan in een van de vele luxe kuuroorden of spa's in de provincie Murcia, met onder andere geneeskrachtig mineraalwater, thalassotherapie en beauty arrangementen.

Mocht u op rondreis door Zuid-Spanje gaan, dan moet u zeker Murcia bezoeken!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen