Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Castilië (Castilla-La Mancha)

Met een kampeervakantie in Castilië (dit deel van Spanje heet officieel Castilla-La Mancha) bent u letterlijk midden in Spanje! Het is het land van 'De man van La Mancha': Don Quixote. Niet zo'n bekend gebied bij toeristen, maar u zult versteld staan van Centraal-Spanje: er wacht u een verrassing achter elke bocht, in iedere vallei, op iedere vlakte en iedere berg. De campings in Castilla-La Mancha liggen in een prachtig landschap: een erg groot deel van de regio is gereserveerd voor parken en natuurgebieden.

Campings in Castilla-La Mancha: ontdek het mooie midden van Spanje!

Kamperen in Castilië is genieten onder de zon. Kenmerkend voor dit deel van Spanje is vooral de prachtige vlakte van La Mancha, het droomlandschap met rode aarde waar Don Quixote ooit streed tegen de windmolens. Maar Castilla-La Mancha is veel meer: mooie bergen, de rivier de Taag, steppenlandschap en vulcanen, dichte bossen en het mysterieuze Serranía de Cuenca. Een aanrader voor wandelliefhebbers is de 'Route van Don Quixote': een netwerk van langeafstandwandelingen verdeeld over tien schitterende routes langs culturele hoogtepunten en natuurmonumenten, in totaal 60 dagen lopen.

Castilla-La Mancha is een uitgestrekte regio, die de vijf provincies Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara en Toledo omvat. Het is een streek met een rijk verleden. In de historische stad Toledo 70 km ten zuidwesten van Madrid vindt u monumenten uit de tijd van de Arabische overheersing: paleizen, burchten en arabische badhuizen. De stad Toledo zelf is een nationaal monument. De kathedraal kijkt vanaf de top van een heuvel schitterend uit over de rivier de Taag. Nu is het een relatief kleine stad met ongeveer 50.000 inwoners, maar van 567-711 en van 1085-1561 was het de hoofdstad van Spanje.

Vanaf uw camping in Castilië in Midden-Spanje kunt u ook prima een bezoek brengen aan Madrid. Kamperen in Castilla-La Mancha kan ook betekenen: terug naar de natuur: eco-toerisme en 'rural tourism' zijn hier helemaal in opkomst. Dat kan zijn op een camping met veel aandacht voor natuur en milieu of u 'kamperen op de boerderij'.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen