Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings aan de Costa de la Luz: het echte Spanje

Het is een stukje rijden met de camper, caravan of vouwwagen, maar die moeite wordt beloond. De Costa de la Luz (Kust van het Licht) is echt een prachtig, authentiek stukje Spanje, waar u vanaf de camping prachtige dagtochten kunt maken.

Authentiek Andalusië aan de Atlantische Oceaan

De Costa de la Luz ligt aan de Atlantische Oceaan van Andalusië in Spanje en strekt zich uit van Ayamonte bij de Portugese grens tot aan het Afrikaans aandoende Tarifa. Deze wind- en kitesurfhoofdstad van Europa met zijn kosmopolitische uitstraling en met zijn wirwar van straatjes en het Moorse fort, ligt op het zuidelijkste puntje van het Spaanse vasteland. In dit authentieke deel van Andalusië treft u bij de campings vele badplaatsen met eindeloze, aangename witte zandstranden. Als u hier kampeert, dan ontmoet u heel veel zonuren en een aangename Atlantische bries.

Parque Nacional de Doñana en andere bezienswaardigheden

Aan de Costa de la Luz zijn enkele natuurparken te vinden, waarvan het Parque Nacional de Doñana het bekendste is. Het is vooral een foerageergebied van kraanvogels en flamingo’s, vergelijkbaar met de Waddenzee. Rijd vanaf de camping hierheen en maak met een 4-wheel drive bus een excursie. Ook zijn er vele wandelroutes. In het park mondt de beroemde rivier Guadalquivir uit in de Atlantische Oceaan. Naast het park is ook het dorpje El Rocío een interessante bezienswaardigheid. Het dorpje is een beroemd pelgrimsoord en zeer de moeite waard, met zijn onverharde zandwegen. Evenals Vejer de la Frontera, een van de bekoorlijkste witte dorpen in dit gebied, prachtig gelegen op een rotsheuvel. Verder vindt u afwisselend grasvlakten met woeste stieren, dennenbossen, steen- en kurkeiken, olijfboomgaarden en zoutpannen bij de riviermondingen.

Cádiz en andere steden van de Costa de la Luz

Vanaf de camping kunt u heel makkelijk naar steden in de buurt rijden. Steden die u zeker niet mag missen: sherrystad Jerez de la Frontera met zijn befaamde sherryhuizen en havenstad Cádiz met een prachtig oud centrum en zijn hartverwarmende inwoners. Het was de kortstondige hoofdstad van Spanje, is de oudste stad van West-Europa en vertrekpunt van Columbus naar Amerika en hier lag een deel van de Spaanse Armada. Iets verder weg ligt het Moorse juweel Sevilla en de enige overgebleven kolonie in Europa: Gibraltar met zijn wilde apen.

Authentiek Spanje met de witte dorpen

Hier geen massatoerisme, maar hier ervaart u het echte, traditionele Spanje, waar u zich welkom voelt; met Spaanse restaurants en tapasbars, Spaanse cultuur, stierenfokkerijen, ongerepte natuur en witte dorpen, waarvan de mooiste rondom Cádiz en in de Sierra de Aracena boven Huelva liggen. Dit is de plek van mooie golfbanen en een grote keuze aan watersporten. Heel adembenemend is het walvis spotten in de Straat van Gibraltar. Campings aan de Costa de la Luz vindt u op strategische plekken om dit authentieke deel van Spanje te verkennen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen