Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Vakantie vieren in Valencia is een feestje!

In de Spaanse provincie Valencia kun je het hele jaar terecht voor een zorgeloze en zonnige vakantie. Met tientallen familiecampings aan de kust is jouw kampeeravontuur hier onlosmakelijk verbonden met zon, zee en strand. Ook zijn er natuurrijke, kleine campings in het binnenland. De gelijknamige stad Valencia is een leuke bestemming voor meerdere citytripjes. Hier bezoek je onder andere het fraaie museum Ciutat de les Arts i les Ciéncies, een aantal prachtige kerken, groene parken om even de schaduw op te zoeken en diverse stadsstranden.

Het beste van twee werelden

Valencia ligt in het oosten van Spanje, direct aan zee. Naast deze gunstige ligging, die veel zon- en zeeliefhebbers trekt, heeft de stad een flinke aantrekkingskracht op cultuurliefhebbers. Dat betekent dus zowel relaxen aan het strand als genieten van allerlei bezienswaardigheden. Valencia is daarmee een diverse stad die het beste van twee werelden biedt. Actief of ontspannen je vakantie doorbrengen; aan jou de keuze!

Cultuur snuiven

Als je op vakantie graag kennismaakt met de lokale kunst, cultuur en geschiedenis, dan zit je in Valencia meer dan goed. Met tientallen kerken, de Kathedraal van Valencia, meerdere paleizen, pleinen, twee versterkte toegangspoorten en een heleboel andere bezienswaardigheden, kom je ogen tekort. De rijke historie van de stad is hier nog springlevend. Na al dat wandelen in de zon is het fijn om zo nu en dan uit te rusten in de schaduw. Met een lekker drankje bijvoorbeeld. Zoek dan de koelte op van een de stadsparken, zoals Jardines del Real of de botanische tuinen (net buiten de stad).

De poppen aan het dansen

Las Fallas is het festival waar Valencia bekend om staat. Dit evenement van maar liefst 19 dagen begint op 1 maart en trekt bezoekers uit binnen- en buitenland. Kenmerkend voor het feest zijn de enorme poppen (‘fallas’) die er te zien zijn. Die worden in elkaar geknutseld door de lokale bevolking. Hiermee wordt een grote parade gevormd. Na afloop wordt er vuurwerk afgestoken.

Zon, zee en strand

Valencia heeft zo’n vijftien kilometer aan strand. Deze flinke strook zand is onderverdeeld in zes verschillende stranden. Het bekendste stuk is dat van Las Arenas en Malvarrosa. Dit is eigenlijk één groot stuk strand. Las Arenas ligt vlak bij het centrum en daarom vaak gezellig druk. Een voorbeeld van een rustiger strand is dat van El Saler. Hier geniet je van de duinen, dennenbomen, grashalmen en het witte zand.

Culinair op de camping

De mediterrane keuken van Valencia draait vooral om vis en schaaldieren. Die vind je vaak terug in de trots van de stad: paella. Een bezoekje aan Valencia zonder hier op z’n minst één keer van te proeven, dat kan natuurlijk niet. Verder staat de stad bekend om de vele zoetigheid. Zo is de sinaasappel onlosmakelijk verbonden met Valencia. Van dat zomerse fruit wordt een lekker drankje gemaakt, de zogenaamde Agua de Valencia. Dit is een mix van sinaasappelsap, cava en Cointreau. Maar de ultieme zoetigheid is toch wel de ‘turrón’, een soort noga gemaakt van amandel, honing en suiker.

In een van de vele restaurants in de stad kun je natuurlijk al kennismaken met de paella. Daar smaakt een lekker glaasje wijn perfect bij. Maar als je nog in de auto moet stappen om terug te gaan naar je camping, kun je die alcohol beter laten staan. Kies daarom voor een camping met restaurant, zodat je gewoon naar je kampeerplek terug kunt lopen met een volle maag en een glaasje op. Want hoewel het Agua de Valencia heet, drink je dus niet alleen water ...

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen