Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Galicia

Een kampeervakantie in Galicië (de Spaanse naam is Galicia), in het uiterste noordwesten van Spanje, laat u kennismaken met het 'andere' Spanje. De grillige en lieflijke rotskust aan de Atlantische Oceaan doet een beetje Brits aan. U zult u soms in Ierland of Engeland wanen. Op de campings in Galicië zult u kennismaken met de heel eigen cultuur van dit groene stuk Spanje. Galicië heeft zelfs, net als Catalonië, een eigen taal: het Galego.

Campings in Galicië: alles is hier anders dan in de rest van Spanje!

Kamperen in Galicië is vakantie houden op grond met een geschiedenis! Het is de omgeving van de wereldberoemde pelgrimstocht de Camino de Santiago, de tocht naar Santiago de Compostela die u te voet dient af te leggen. Dit traject van vele duizenden kilometers loopt vanuit Frankrijk helemaal langs de Spaanse noordkust door de Pyreneeën, Navarra, Spaans Baskenland, Castilla y León, Cantabria, Asturias en eindigt bij de kathedraal van Santiago.

Langs de route zijn overal kloosters, kapelletjes, kerkjes en religieuze gedenktekens: het regionale verkeersbureau van Galicia vermeldt onder het kopje 'religieuze architectuur' maar liefst 600 bezienswaardigheden! U zult de tijd nodig hebben om meerdere van deze te kunnen bezoeken vanaf uw camping in Galicië.

Maar zelfs als u de befaamde 'Camino' helemaal links laat liggen, is Galicië een fantastische streek voor een mooie vakantie! Galicië is echt in alles anders dan het stereotiepe beeld dat mensen van een Spaans landschap hebben. Het is overwegend groen en heeft een heel eigen cultuur. Kenmerkend zijn de statige landhuizen, de hórreos (verhoogde graanschuren op poten) en hoge stenen kruisbeelden langs de weg.

De campings in de Galicië vindt u vooral aan de schitterende Atlantische kust net ten noorden van Portugal, maar er zijn ook heerlijke, stille campings in de binnenlanden. Andere bezienswaardigheden: de steden Vigo en A Coruña. Maar vooral: een overvloed aan natuurschoon. Wedden dat u tijdens een kampeervakantie in Galicië op slag verliefd wordt op de meest westelijke provincie van Spanje?

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen