Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping El Escorial in Spanje

Campings in El Escorial, een stadje in het Spaanse binnenland, liggen tussen de machtige bergen van de Sierra de Guadarrama. Het beroemde abdijcomplex Escorial en prachtige steden als Madrid, Ávila, Segovia en Toledo liggen op een steenworp afstand van de campings. El Escorial is een historisch stadje met kleine pleintjes waar je kunt genieten van de Spaanse keuken.

Lees meer

Tips El Escorial
•    Madrid met bezienswaardigheden als het Koninklijk Paleis, het Museo Nacional del Prado en de Plaza Mayor op slechts 45 kilometer is een echte aanrader
•    Maak een dagtripje naar Ávila, een prachtige stad met historische stadswallen en kerken
•    Bezoek de Vallei der Gevallenen, een gigantische kerkruimte in de rotsen uitgehakt, als gedenkteken dat Franco liet bouwen voor alle gevallenen in de Spaanse Burgeroorlog

Campings El Escorial: kamperen tussen de bergen
Vlakbij grote steden met veel cultuur en historie in alle rust tussen de bergen kamperen? El Escorial biedt campings met rustige, schaduwrijke kampeerplaatsen met voorzieningen als zwembaden, kleinere en grote restaurants en een campingwinkel.

Vanuit uw camping in El Escorial kunt u wandeltochten door de omgeving ondernemen; te voet de indrukwekkende natuur van Sierra de Guadarrama verkennen is een must. 
Wandelen in El Escorial brengt u tot wel 2500 meter hoogte en het gebied is rijk aan dieren als roof- en watervogels, zwijnen, dassen, wilde katten, marters en vossen.

Heeft u geen eigen caravan, camper of tent? Op campings in El Escorial kunt u in plaats van een kampeerplaats gemakkelijk een accommodatie huren.

Bezienswaardigheden El Escorial
U kunt in El Escorial prima genieten van de Spaanse keuken, in het bijzonder van die uit Madrid en het omliggende gebergte. El Escorial is een stadje met een rijke historie, en dat is te zien. De pleinen en gebouwen ademen geschiedenis en er is genoeg moois aan architectuur te aanschouwen. De beste bezienswaardigheden in El Escorial:

•    Het Escorial
Niet te missen is een bezoek aan het Escorial. Dit kasteel, abdij en koninklijk mausoleum ineen werd gebouwd in de zestiende eeuw en bevat tal van binnenpleinen, prachtig versierde muren en een indrukwekkende bibliotheek.
•    Architectuur in de stad
Kleine huizen, herenhuizen en zelfs paleizen: El Escorial heeft een groot aanbod aan prachtige, sfeervolle gebouwen. Vroegere tijden komen hier tot leven.
•    Sierra de Guadarrama
Het gebergte waarin El Escorial ligt, biedt voor zowel dagjesmensen als bergbeklimmers veel natuurschoon.

Weer in El Escorial
Door het mediterrane landklimaat loopt het kwik in juli en augustus op tot bijna 35 graden. Het zomerweer in El Escorial bevat dagen veel zonuren en weinig neerslag. Vanaf half april tot in oktober kan het nog boven de 20 graden zijn, maar de winters zijn redelijk droog maar beduidend koeler.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen