Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Madrid

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Madrid

yvo nollet

PRACHTIG, cultureel is Aranjuez zeer sterk aan te bevelen, eveneens Chinchon. Madrid is - met de trein - zeer goed en goedkoop te bereiken vanaf Aranjuez.

Wim de Jong

Madrid is groot en er is veel te doen. Ten noorden van Madrid zijn schitterende wandelingen te maken.

Op vakantie op een camping in Madrid

Een kampeervakantie in Madrid (de regio Madrid rond de Spaanse hoofdstad) hoeft niet per se een stadsvakantie te zijn. De bergketens ten noorden van Madrid, de hooggelegen vlaktes en pijnboombossen rond de stad zijn op zichzelf al prachtig, maar het zou toch zonde zijn als u niet tenminste één kort bezoekje aan de koninklijke, majestueuze en bruisende wereldstad brengt! Vanaf veel campings bij Madrid is dat heel goed te doen.

Campings in Madrid: een koninklijke vakantie in het hart van Spanje!

Kamperen bij Madrid doet u misschien op doorreis naar het zuiden van Spanje, maar als u even de tijd neemt op één van de campings bij Madrid zult u merken dat de centrale hoogvlakte van Spanje en de hoofdstad zelf heel erg de moeite waard zijn voor een langer bezoek.

Madrid is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van Spanje: een bruisende wereldstad waar u heerlijk kunt winkelen, eten of op uw gemak alle bezienswaardigheden kunt bekijken. Neemt u er wel de tijd voor, want er is veel, heel veel moois te zien in Madrid. De Arabische stadsmuur uit de 9de (!) eeuw, de prachtige pleinen Plaza Mayor of Plaza Puerto del Sol met statige huizenblokken en prachtige appartementen en het Plaza de la Villa met het stadhuis.

Het koninklijk paleis Palacio Real is gebouwd op de plaats waar voor de grote brand in de 18de eeuw het Arabische paleis Alcázar stond. En we zijn tenslotte in Spanje: de belangrijkste stierenvechtersarena van het land vindt u in Madrid: de Plaza de Toros Monumental de Las Ventas, gebouwd in de traditionle stijl van de 13de en 14de eeuw in baksteen met schitterend, felgekleurd tegelwerk.

Andere bezienswaardigheden zijn: een spoorwegstation (Atocha) uit 1851 met binnenin het gebouw een botanische tuin. La Casa de Correos, officieel een postkantoor, maar het ziet er uit als een paleis, met een schitterende architectuur in baksteen en beschilderde muurtegels. Wereldberoemde kunstwerken in het Museo del Prado. Het stadion Santiago Bernabeu, thuishaven van de succesvolste voetbalclub aller tijden: Real Madrid. Een bijzondere tuin: Faunia, voluit Parque Biológico de Madrid, een themapark over het milieu dat laat zien hoe planten groeien in verschillende natuurlijke omstandigheden.

Moe van alle cultuur en stedelijk schoon? Geniet dan lekker van een drankje op een van de ontelbare terrasjes op straten en pleinen waar u in de namiddag of avond heerlijk wat kunt drinken of eten. Of ga een dagje naar een spectaculair pretpark: Warner Bros Movie World, 25 km van Madrid in de regio San Martin. Een kampeervakantie bij Madrid laat u genieten van zon, cultuur en natuur, midden in Spanje!

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​