Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Een camping aan het meer van Genève: een heerlijke vakantiebestemming

Zwitserland is een ideaal vakantieland. Op een camping aan het meer wordt u bijna duizelig van alle toeristische bezienswaardigheden! Uiteraard het majestueuze meer van Genève, maar ook de voorname, bruisende steden Genève, Lausanne en Montreux, het prachtige dal van de Rhône bij Sion en de hoogste en mooiste toppen van de Alpen in het kanton Wallis, waaronder de 'berg der bergen': de Matterhorn.

Schitterende bergtoppen

Er zijn niet voor niets veel campings aan het meer van Genève! Deze prachtige regio in Zwitserland leent zich voor ieder soort kampeervakantie. Of u nu van een relaxte luiervakantie houdt, waarbij u vanaf uw groene camping een adembenemend uitzicht heeft op het Zwitserse berglandschap, of van een actieve vakantie voor echte bergwandelaars, hier vindt u altijd een mooie plek voor uw tent, caravan of camper.

Het zuidwestelijke deel van Zwitserland is heel gevarieerd. U kunt kiezen voor een dagje naar de stad in één van de oude badplaatsen met veel grandeur, een pittige boswandeling in de buurt van uw camping of een onvergetelijk tocht over de ongenaakbare bergpassen zoals bijvoorbeeld de Grote St. Bernhardpas, de Furkapas, de Nufenenpas of de Grimselpas.

In het zuidelijke kanton Wallis (de Franse naam is Valais) liggen de hoogste en bekendste toppen van de Alpen, zoals de Monte Rosa, de Dent Blanche en de Grand Combin. En uiteraard de meest gefotografeerde berg van Europa: de markante Matterhorn, met zijn spitse en steile, ruim 4400 meter hoge piek. Ook de hoogste top van Europa, de Mont Blanc op de grens van Frankrijk en Italië, is van hier uit snel te bereiken.

De campings rond het Meer van Genève en de andere heldere meren van Zuid-Zwitserland hebben een kilometers lange kust vol prachtige plekjes voor watersportliefhebbers. De campings in Wallis zijn soms erg hooggelegen, dus een kampeervakantie in Wallis betekent ook: warme dagen, koele nachten, schone en heldere lucht en altijd een prachtuitzicht! Een aanrader voor natuurliefhebbers dus. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd