Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in de Jura: watervallen, rivieren, bergen

Kamperen in het departement Jura betekent vooral kamperen in de natuur en aan het water. De noordwestelijke helft is zacht glooiend, terwijl het naar het zuidoosten steeds bergachtiger wordt. De hoogste top van de Jura is de Crêt Pela (1495 m). Veel campings liggen op mooie plekken aan meren of rivieren.

Vanaf de camping volop genieten van de natuur

Het middelgebergte Jura is eigenlijk een soort trap die naar het zuidoosten steeds hoger wordt. De keten loopt van de Rhône in de Ain via het departement Jura, de Doubs tot het Territoire de Belfort. De hoogste toppen vormen de grens met Zwitserland. Vandaar zie je ook de Alpen liggen. Zolang je op dezelfde trede blijft, blijft het tamelijk vlak en kun je dus meestal voor een bergstreek vrij gemakkelijk fietsen en wandelen.

Vanaf elke trede stort het water zich naar beneden via watervallen en onderaardse rivieren. Het water heeft brede kloven uitgeslepen in de bergen. Overal zijn meren en rivieren. De mooiste watervallen zijn die van de Tufs bij Baume-les-Messieurs en van de Hérisson bij Doucier. De populairste meren om te kamperen zijn het Lac de Chalain, de meren van Clairvaux-les-Lacs en het stuwmeer van Vouglans.

Meer dan natuur alleen

In de Jura liggen maar twee wat grotere steden. De vroegere hoofdstad Dole ligt fraai aan de Doubs en heeft een erg interessant Louis Pasteurmuseum en een belangrijk Musée des Beaux-Arts (gratis). De huidige hoofdstad Lons-le-Saunier valt vooral op door z’n middeleeuwse straten met arcades. Ook hier is een leuk Musée des Beaux-Arts (niet gratis).

Arbois is al veel kleiner, maar wel pittoresk en vooral beroemd als wijnstadje. Ze maken er beroemde wijnen die heel anders smaken dan de meesten van ons gewend zijn. Dat geldt ook bijv. voor hun chardonnay. Erg interessant om te leren kennen! Een klein maar beroemd wijngebied is Château-Chalon. Voor de locale comtékazen kun je het best terecht in Poligny. Een absolute must voor kinderen én volwassenen is het speelgoedmuseum in Moirans-en-Montagne.

Het klimaat van de Jura

De Jura heeft een landklimaat. De winters zijn lang en koud, met veel sneeuw om te skiën en te langlaufen. Hoe hoger je komt, des te later het voorjaar en des te eerder de herfst begint. Hoe hoger, hoe meer regen er gemiddeld valt. Meta-description In de Jura kampeer je in of bij een gebergte met rivieren, watervallen, meren, bossen en leuke stadjes. Ideaal voor kampeerders die houden van natuur.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen