Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Ticino

De campings in Ticino (oftewel Tessin) zijn voornamelijk te vinden aan het schilderachtige meer van Lugano. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kamperen aan het Lago Maggiore. Op en om deze twee meren aan de zuidkant van de Alpen valt in elk geval van alles te beleven voor een heerlijke vakantie in Zwitserland.

Kamperen in Ticino: vakantie aan het Lago Maggiore of het Meer van Lugano

De hoofdstad van Ticino is Bellinzona. Hier kunt u drie prachtige burchten bezoeken en ook zijn er diverse musea en kerken te vinden. Lugano is de grootste stad. U bezoekt hier een dertiende-eeuwse kathedraal en een kloosterkerk met fresco’s. In het centrum liggen een beroemd casino en maar liefst elf verschillende museums. Rond het meer van Lugano kunt u wandelen in de bergen. U kunt er ook voor kiezen om tijdens uw kampeervakantie in Ticino op het meer een boottochtje te maken.

Vanaf uw camping in Ticino kunt u ook naar het Lago Maggiore rijden. Hier liggen de stad Locarno en het voormalig visserdorp Ascona. Het dorp Ascona staat bekend om haar weelderige plantengroei en heeft een klein strand. Er is een mooie, oude binnenstad rond de kerk en een kunstmuseum. Locarno is de warmste stad van Zwitserland. Bezienswaardigheden zijn het twaalfde-eeuwse kasteel en de bedevaartskerk, waarvan u een prachtig uitzicht heeft op de stad, het meer en de bergen.