Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Goms in Zwitserland

Het hooggelegen Goms is een district in het Zwitserse kanton Wallis. In de winter is het een paradijs voor wintersporters en in de zomer een populair wandel- en fietsgebied. U geniet volop van avontuur, natuurschoon, romantiek en heerlijk eten. Maak kennis met het gastvrije Goms tijdens een kampeervakantie. 

Tips Goms

●  Maak een excursie naar het aangrenzende Unesco werelderfgoed Jungfrau-Aletsch met de grootste gletsjer van Zwitserland, de indrukwekkende Aletschgletsjer. Het is mogelijk om de gletsjer onder begeleiding te bewandelen.
●  Maak een excursie met de trein; Goms ligt aan het spoortraject van de beroemde Glacier Express. Een tochtje met de nostalgische stoomtrein op het Furka-bergtraject is een aanrader. Het traject voert langs de indrukwekkende Rhônegletsjer.
●  Beleef een husky avontuurtocht door het prachtige sneeuwlandschap. Bewonder tijdens een circa 2,5 uur durend ritje het droomlandschap. De rondleidingen vinden plaats in Oberwald.

Actieve kampeervakantie in Goms

U begint de dag op een camping in Goms met een heerlijk ontbijt in het zonnetje onder een strak blauwe lucht. Vervolgens trekt u uw bergschoenen aan en maakt u een prachtige bergwandeling. U beklimt de hoogste rotsen en geniet van adembenemende uitzichten. Voor de minder ervaren wandelaar is het ook mogelijk om een gemoedelijke wandeling door het dal te maken. Er zijn ruim 700 km gemarkeerde wandelwegen. Wandel over grillige rotsen, gletsjers, door smalle dalen en langs sprankelende beekjes. Uw wandelhart zal in Goms sneller gaan kloppen.   

Het is ook mogelijk om de streek te verkennen met de fiets via een natuurfietspad of via de vele mountainbike-trails. Behoefte aan nog meer avontuur? Ga dan riverraften op de bovenloop van de Rhône en stort u met een rubberboot in de wilde stroomversnelling. 

Winterkamperen in Goms

Pisten met poedersneeuw zover het oog reikt, een stralende zon en besneeuwde bossen die afsteken tegen de ijzige, winterblauwe lucht. Laat u betoveren door het glinsterende witte sprookjeslandschap van Goms. Met een ligging op 1300m en meer dan 100 kilometer aan langlaufloipes vormt Goms het meest uitgestrekte langlauf gebied van Zwitserland.  

Wilt u een keer een dagje iets anders doen dan langlaufen? Probeer dan het populaire sneeuwschoenlopen uit en beleef een winterdroom in de sneeuw. De zon schijnt en sneeuwkristallen stuiven door de koude lucht terwijl u met uw sneeuwschoenen een spoor trekt op de speciaal gemarkeerde sneeuwschoenentrials in de besneeuwde bossen. 
De campings in Goms zijn vaak ook in de winter geopend en bieden over het algemeen goede faciliteiten voor winterkampeerders. Vanuit de campings bereikt u gemakkelijk langlaufloipes, kabelbanen en pistes.

Bezienswaardigheden en activiteiten in het Goms

In Goms vindt u traditionele dorpjes met ieder zijn eigen geschiedenis en cultuurschatten. In de dorpjes vindt u zo’n 70 barokke kerken, oude typische houten Walliser huisjes, talrijke musea en witte kerkjes waar regelmatig klassieke concerten plaats vinden. Dompel uw onder in de cultuur van Goms. Een aantal dorpjes die een bezoekje waard zijn: 

●   Bellwald
Bellwald is een traditioneel Walliser dorpje met een autovrij centrum. Wandel door de smalle steegjes, langs de typische Walliser huisjes, die door invloed van wind en zon een karakteristieke bruine kleur hebben gekregen. Dit oude boerendorp heeft voor gezinnen veel te bieden. Maak uw kinderen blij met een bezoekje aan de speeltuin Kinderland met leuke attracties of bewandel de sprookjesroute met het hele gezin. Via haas Bella en Waldi maakt u kennis met de geschiedenis van Bellwald en de prachtige omgeving en natuur. De wandeling duurt ongeveer twee uur.   

●   Ernen
Ernen is een van de mooiste dorpen in Wallis en staat bekend om de klassieke concerten die er iedere zomer gehouden worden.  In de omgeving zijn diverse wandel- en fietstochten mogelijk. U kunt de omgeving ook verkennen op de rug van een muilezel. Bezienswaardig in Ernen is de St. Georg kerk met haar spitse toren.

●   Fiesch
Fiesch is een klein dorp met ongeveer 1000 inwoners. Het dorp is prachtig gelegen aan de rand van een bos en heeft mooie uitzichten over het Rhônedal. In het dorpje kunt u bergsporten beoefenen of winkelen in leuke boetiekjes.

Het weer in Goms

Het klimaat in Goms is dankzij de vele zonne-uren mild. In de herfst kan er af en toe een buitje vallen. In de maanden november en december valt deze neerslag voornamelijk in de vorm van sneeuw en wordt het gebied omgetoverd tot een winterwonderland. Tot eind maart/begin april blijft de sneeuw liggen en is Goms een sneeuwzeker wintersportgebied. In de zomer valt weinig tot geen neerslag. De temperaturen in de zomer zijn aangenaam en variëren van 11 tot 23 graden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen