Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Engadin, Zwitserland

Engadin is een prachtig dal in het Oosten van Zwitserland, in de regio Graubünden. In dit gebied, op 1000 tot 1800 meter hoogte, vindt u al het moois van de Zwitserse Alpen, van woeste en ongerepte berglandschappen tot fraaie bergdorpen. Centraal in het Engadin ligt de mondaine plaats St. Moritz, een befaamde vakantie- en wintersportlocatie. Het Engadin bestaat uit het Oberengadin, het hoge en brede dal rondom St. Moritz, en het Unterengadin, een smal en diep dal dat zich vanaf de plaats Zernez naar het Noordoosten en Oosten uitstrekt tot de Oostenrijkse en Italiaanse grens.

Tips Engadin

●    Met de Glacier Express en Bernina Express kunt u wereldberoemde treinritten maken door de Zwitserse Alpen. De treinen slingeren zich via talloze bruggen en tunnels door het overweldigende Alpenlandschap met besneeuwde bergtoppen en helderblauwe bergmeertjes. Een bijzondere ervaring!
●    Er zijn talloze sportevenementen in het Engadin. Bekend onder fanatieke fietsers is de Engadin Radmarathon in juli. Dit uitdagende parcours voert over 97 of 211 km met 1300 of 3800 meter hoogteverschil. Engadin is ook een topbestemming voor golfliefhebbers. U vindt hier de oudste en hoogst gelegen golfbanen van Zwitserland, onder andere bij St. Moritz en Samedan.
●    Ga even heerlijk ontspannen in zomer of winter in de thermen van Engadin Bad Scuol. In dit luxueuze wellnesscomplex met binnen- en buitenbaden kunt u genieten van stoombaden, een Romeins-Iers bad, een zoutwaterbad en vele andere sauna- en wellnessfaciliteiten. 

Kamperen in Engadin

Campings in het Engadin liggen op prachtige locaties, vaak aan een meer of riviertje. De campings bieden goede en nette voorzieningen en krijgen dan ook goede waarderingen van kampeerders. Vanuit de campings kunt u heerlijk wandelen, fietsen, of zelfs watersporten zoals aan de Silsersee of Silvaplanasee.
Een aantal campings is ook in de winter geopend. Vanuit de camping bent u snel bij de prachtige pistes en langlaufloipes die het Engadin rijk is. 

Bezienswaardigheden Engadin

Engadin is een streek met prachtige valleien, hoge toppen en frisse bergmeren. Maar ook liefhebbers van cultuur en sport zullen hier een heerlijke vakantie hebben. Bezoek bijvoorbeeld één van deze hoogtepunten: 

●    Het Swiss National Park
Het Swiss National Park is het enige Nationale Park van Zwitserland. Het park bestaat uit naaldbossen, alpenweiden en ruige bergtoppen van 1400 tot 3174 meter. In Zernez is een bezoekerscentrum met tentoonstellingen. Het park herbergt een grote rijkdom aan Alpendieren en planten. U kunt hier heerlijke wandeltochten maken. Overnachten in het Swiss National Park is ook mogelijk in de berghut Chamanna Cluozza (reserveren aanbevolen).

●    Klooster St. Johann in Müstair
Het unieke klooster St. Johann, 1200 jaar gelden opgericht door Karel de Grote, geeft een mooi beeld van de middeleeuwse geschiedenis, met bijzondere vroegmiddeleeuwse Romaanse fresco’s. Ook krijgen bezoekers een kijkje in het dagelijkse leven van de kloosterbewoners. 

●    St. Moritz
St. Moritz staat bekend als een van de oudste en meest mondaine wintersportplaatsen van de Zwitserse Alpen. Doordat St. Moritz hoog ligt en veel zonuren kent, is het een ideale wintersportbestemming. Hier vinden ook in zomer en winter tal van sportieve en culture evenementen plaats, zoals sneeuwpolo op het bevroren meer, autorally’s, (klassieke) concerten, festivals, noem maar op.

Weer in Engadin

Engadin ligt aan de zuidelijke, zonnige kant van de Zwitserse Alpen. In de zomer kunnen temperaturen oplopen tot rond de 25 graden. In het Oberengadin is het droog en zonnig, met koele zomers en koude winters. Rond St. Moritz is het meer dan 300 dagen per jaar zonnig. Het Unterengadin is iets lager en meer beschut gelegen, waardoor het klimaat iets milder is dan in het Oberengadin. Hoger in de bergen zijn de temperaturen lager en de weersomstandigheden veranderlijker. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen