Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Geniet van de natuur: op vakantie in de Ardennen

De Ardennen staan bekend om de prachtige natuur, mooie wandelgebieden en pittoreske dorpjes. De heuvels liggen voor een groot deel in België en een klein stuk in Frankrijk en Luxemburg. De combinatie van de drie landen maakt van de Ardennen een bijzondere vakantiebestemming. Zo spreekt men hier Frans, Duits, Waals én Luxemburgs.

Sport en geschiedenis

Bij de Ardennen denk je al gauw aan sportieve activiteiten: mountainbiken, survivallen of wandelen. Dit kan ook allemaal in de mooie bossen die het gebied rijk is. Zo kun je uitgebreid mountainbiken in Houffalize, een van de populairste mountainbikegebieden in de Ardennen. Daarnaast zijn in de lente en de zomer watersporten heel populair. Je kunt op verschillende rivieren kanoën, raften of kajakken. Of ga een dag wandelen, bijvoorbeeld in Ösling in Noord-Luxemburg. Je kijkt hier uit over mooie rivieren, zoals de Clerve, Sûre en de Wiltz.

Indrukwekkende grotten en grootse natuur

De heuvels van de Ardennen staan ook bekend om hun mooie grotten. Indrukwekkend is de lichtshow in de Grotten van Han. En na een avontuur in de grotten is een bezoek aan mooie wildpark met de Safari-auto ook leuk. In het Luxemburgse gedeelte van het gebergte vind je veel historie. Zo is er aandacht voor de Slag om de Ardennen, bijvoorbeeld in het Nationaal Museum van Militaire Geschiedenis in Diekirch. Ben je op vakantie in de Franse Ardennen? Breng dan een bezoekje aan het kasteel van Sedan. In dit grote kasteel ga je terug in de tijd. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Het weer in de Ardennen

Het weer in het gebied is relatief zacht. Er valt een redelijke hoeveelheid sneeuw, waardoor je er goed op wintersportvakantie kunt. Ga bijvoorbeeld skiën bij Mont des Brumes in België. Deze piste is een van de langste van België en vooral geschikt voor de gevorderde skiër. Door de hoogteverschillen kan de hoeveelheid sneeuw sterk verschillen. Check dus altijd even goed of er wel genoeg sneeuw ligt op jouw bestemming.

Thema's


 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in de Ardennen? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen