Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings op Bornholm

Het Deense eiland Bornholm ligt in de Oostzee en wordt ook wel zonneschijneiland (Solskinsøen) genoemd, vanwege de vele zonuren per dag. Kamperen op Bornholm is dan ook heerlijk. Niet alleen vanwege zon, zee en strand, maar ook voor de prachtige natuur en de vele mogelijkheden tot wandelen en fietsen. Om op het eiland te komen voor uw kampeervakantie zijn diverse veerverbindingen naar Bornholms hoofdstad Rønne. Met uw camper of caravan vaart u met de ferry vanaf het vasteland van Denemarken, Duitsland, Polen of Zweden. Daar zet u uw camper, caravan of tent neer op één van de Bornholmse campings, die overwegend langs de kust liggen. Natuurlijk behoort een verblijf in een stacaravan of mobile home ook tot de mogelijkheden voor een heerlijke campingvakantie.

Tips 

•    Ekkodalen (Echodal)
•    Witte stranden van Dueodde
•    De ronde kerken
•    Kasteelruïne Hammershus
•    Het vlinderpark in Nexø

De natuur op het eiland

Het licht op Bornholm is heel bijzonder en puur. Het trekt dan ook veel kunstenaars naar het eiland. Niet alleen het licht is prachtig om Bornholm, de hele natuur op het eiland zal u bekoren. Zo zijn er grote loof- en naaldbossen, vruchtbare velden en groene heuvels, maar ook ruige rotskusten, watervallen en witte stranden met fijn zand en zandduinen, zoals bij Dueodde. Een aanrader is Ekkodalen (het Echodal), met zijn twaalf kilometer de langste kloof van Denemarken. 

Bezienswaardigheden en attracties 

Veel Bornholmse plaatsen zijn genoemd naar de kerk van die plaats, zoals Nyker of bloemenstad Åkirkeby. Een echte bezienswaardigheid zijn de ronde kerken van Bornholm, gebouwd in de middeleeuwen. De grootste van de vier kerken ligt in Østerlars. De ‘rundkirk’ had niet alleen een religieuze functie, maar diende ook ter verdediging van Bornholm, met een voorraadkamer en op de bovenste verdiepingen een schietgalerij.

Hammershus is een kasteelruïne van een voorheen belangrijke burcht en stamt uit de Middeleeuwen. Het werd gebouwd op een hoge rots aan de zeekust en aan de zijden zijn steile rotspartijen te vinden. 

In Nexø ligt het vlinderpark ‘Bornholms Sommerfuglepark’ waar meer dan duizend grote, felgekleurde vlinders vrij rondvliegen. Het park is ecologisch en u wandelt niet alleen tussen de vlinders, maar ook tussen prachtige ander dieren en planten. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen