Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Funen

Op het Deense eiland Funen (Fyn) zijn tientallen mooie, gezellige of juist rustige campings te vinden. Via de diverse bruggen en tunnels is het eiland goed bereikbaar met uw camper of caravan. Op uw campingvakantie op dit eiland kunt u gebruik maken van de vele fiets- en wandelroutes. Een eiland biedt natuurlijk volop strand en zee. Natuurlijk is watersport daar een belangrijke vorm van vermaak.

Tips 

•   Het huis van Hans Christian Andersen in zijn geboortestad Odense.
•   Bezoek de dieren in Odense Zoo.
•   Het kasteel van Egeskov is het best bewaarde kasteel van Europa uit de Renaissance.
•   Ga eilandhoppen in de Zuid-Funense Archipel.
•   Bezoek schilderachtige kustplaatsjes als Ærøskøbing of Faaborg.

Funen en omgeving

Funen, oftewel Fyn, is na Seeland het grootste eiland van Denemarken. Het is verbonden met het vasteland van Jutland door de Kleine Beltbrug en met Seeland door de brug over de Grote Belt.

Het eiland Funen wordt ook wel de Tuin van Denemarken genoemd. Met zijn boomgaarden en glooiende heuvels, maar ook de kust langs onder andere de Waddenzee is het eiland een prachtige plek voor een heerlijke kampeervakantie. 
Odense is de belangrijkste stad op Funen. Andere interessante plaatsjes zijn Fåborg (Faaborg) en Ærøskøbing (ook wel Ærø), rijk aan cultuur en met goede watersportfaciliteiten. 

De Zuid-Funense Archipel is een uniek gebied van 55 eilanden in de Oostzee. Via bruggen of veerboten hop je van eiland naar eiland. Dit gebied is erg populair bij watersporters. Er zijn prachtige plekken op te vissen en te zeilen. De eilanden doen vreedzaam aan en bieden stuk voor stuk schilderachtige natuur, gezellige dorpjes en mooie havens. 

Bezienswaardigheden en attracties 

De bekendste persoon die op Funen is geboren is toch wel sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, onder andere bekend van ‘De kleine zeemeermin’. Tijdens uw kampeervakantie is het aan te raden om zijn geboortehuis in Odense eens te bekijken. Sinds 1908 is in Odense ook het Hans Christian Andersen Museum gevestigd, waar u in vervoering raakt van de wereld die de dichter en kunstenaar schiep.
Vooral wanneer u met kinderen kampeert, is een bezoekje aan Odense ZOO natuurlijk helemaal het einde. Hier ontmoeten ze meer dan 2000 dieren van over de hele wereld. 

In Kvændrup vindt u kasteel Egeskov, een van de mooiste gebouwen uit de Renaissance in Europa. Er is onder andere ’s werelds grootste poppenhuis. De historische tuinen bij het kasteel hebben al diverse prijzen in de wacht gesleept. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos, waar ze onder andere in de bomen kunnen wandelen. Op een Segway legt u met het hele gezin een ridderparcours af.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen