Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Bijzondere kampeerregio Noord-Jutland/Nordjylland

Op zoek naar een bijzondere plek voor een kampeervakantie? De regio Noord-Jutland, in het Deens Nordjylland, ligt in het noordelijke puntje van Denemarken. Hier vindt u woeste natuur en sporen van Vikingen, maar ook stranden met bijzondere uitzichten die al veel schilders inspireerden. Noord-Jutland is ideaal als u er even tussenuit gaat maar niet te lang in de auto wil doorbrengen, vanuit Utrecht bent u er al in acht uurtjes.

3 tips in Noord-Jutland:

  • Cultuurvakantie? Bezoek de musea in Skagen.
  • Natuurliefhebber? Ga naar de wandelende duin en kussende kusten.
  • Lekker actief? Ga eens paragliden in het Limfjord.

Wat is er te doen in Noord-Jutland?

Aalborg: Dit charmante universiteitsstadje is de hoofdstad van Noord-Jutland. Bezoek vooral de architectonische hoogtepunten zoals het Musikkenshus en het Utzon center. Dit laatste gebouw is ontworpen door de Deense architect die ook het bijzondere Opera House in Sydney ontwierp.

Lindholm Hoje: Denemarken is natuurlijk het land van de Vikingen. Lindholm Hoje heeft de grootste Vikingbegraafplaats van Denemarken. De imposante steencirkels transporteren je terug in de ruige Vikingtijd.

Skagen: In het noordelijkste puntje van Noord-Jutland kunt u het bijzondere plekje Skagen vinden. Aan het einde van de negentiende eeuw verzamelden schilders zich in dit dorp, die zich lieten inspireren door het uitzicht. Het werk van de Skagenschilders is nu te bewonderen in de musea in het stadje.

Limfjord: De liefhebbers van actieve vakanties moeten zeker naar de Limfjord. Het water nodigt uit tot zeilen, zwemmen en paragliden. U kunt er daarnaast op zoek naar de lokale delicatesse door middel van een oestersafari. Ook fietsers kunnen er hun hart ophalen met een fietsroute van 610 km.

Råbjerg Mile en Grenen: Er zijn twee bijzondere natuurfenomenen in het topje van Noord-Jutland te vinden. Råbjerg Mile is een wandelende duin, die zich langzaam verplaatst van noord naar zuid. De Noordzee en het Kattegat kussen elkaar in Grenen, je kunt er met allebei je benen in een andere zee staan.

Klimaat

De regio heeft een aangenaam zeeklimaat, in de zomer is lekker lang licht maar nooit te warm. In de zomer schijnt de zon er gemiddeld langer dan in Nederland en valt er minder regen. Hierdoor is het een aanrader voor kamperen, vakanties met jonge kinderen en actieve vakanties.