Ga naar de homepage

Camping Menina ****

Algemene gegevens
Richtprijs € 28,30

Camping Menina is gelegen in het hart van de Opper Savinja Vallei, in het noordelijke gedeelte van Slovenië. De camping wordt omringd door bergtoppen, bossen, boerderijen en kleine dorpjes. Op ongeveer twintig minuten rijden van de camping ligt het plaatsje Mozirje. Hier vind je enkele winkels en restaurantjes. Om bij de camping te komen, neem je vanaf de A1 Ljubljana-Maribor, afslag Sentrupert/Mozirje. Rijd dan in noordelijke richting naar de camping (circa twintig kilometer). In het dorpje Nizka sla je af naar de camping en kun je de bewegwijzering volgen. Je bereikt de camping via een klein dorpje langs de doorgaande weg. Laat de vakantie maar beginnen!

Toon meer

Receptieblokhut van gerecycled hout

De receptie is een grote houten blokhut die tevens dienstdoet als informatiecentrum. Voor de bouw van de receptie is gebruikgemaakt van gerecycled hout van een oude schuur. Binnen zijn ook enkele streekproducten te koop. Je wordt welkom geheten door Jurij Kolenc en Katja Cafuta. Zij zijn zeer gastvrij en doen er alles aan om het iedere kampeerder naar de zin te maken.

Kamperen aan de Savinja-rivier

De camping ligt aan de rivier de Savinja en op het terrein is een meertje waarin gezwommen kan worden. Als je het terrein oploopt, dan valt de prachtige natuur je gelijk op. Kijk naar de vele bomen en planten, het beekje en de iets verderop gelegen rivier. In en bij de rivier kan gespeeld worden, maar er zijn ook mogelijkheden om te raften en te kanoën.

XXXL-kampeerplaatsen

De kampeerplaatsen liggen tussen de bomen en struiken. Ze zijn ruim en niet afgebakend. Voor groepen of families die samen gaan kamperen zijn er ook speciale XXXL-plaatsen. Daarnaast zijn er diverse bungalows en stacaravans. De Bear-lodges zijn misschien wel de leukste. Dit zijn bungalows van grote houten balken. Geniet er van de buitenlucht op je eigen dakterras. In het hoogseizoen komen er op Camping Menina veel Nederlanders en Belgen. In het laagseizoen zijn er veel senioren uit allerlei windstreken.

Bomenspiegels en ridderschilden

Er zijn meerdere sanitairblokken die allemaal verschillend zijn aangelegd. Het sanitair ziet er goed uit en wordt netjes onderhouden. Voor kinderen zijn er speelse details aangebracht, zo hebben de lager hangende spiegels boven de kinderwastafels de vorm van een boom, ridderschild of indianentooi.

Zwemmeer en klimpark

De camping richt zich vooral op gezinnen met schoolgaande kinderen. Er is enorm veel te spelen en te beleven. Ook wordt er veel georganiseerd voor kinderen en jeugd. Het zwemmeer is ecologisch en geheel uit natuurlijke steen opgetrokken. Als je over het bospadachtige paadje richting de rand van de camping loopt, kom je uit bij de natuurplas. Je kunt hier prima zwemmen. Voor kinderen is er hier ook speelgelegenheid gecreëerd. Behalve een speeltuin is er ook een adrenalinepark op de camping. Dit is een klimpark waar je hoog boven de grond een spannend parcours kunt afleggen.

Genieten in de Finse sauna

Camping Menina heeft een perfecte plek om te ontspannen: een Finse sauna. Ook zijn er diverse massages mogelijk. In het hoogseizoen worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue, een wijnproeverij, Sloveense taallessen, kookworkshops of polkashows. In de winter is de camping ook geopend en heb je in de omgeving de mogelijkheid om te wintersporten.

Verse forel en grillschotels

De bar en het restaurant liggen vooraan op de camping. Vanaf het terras heb je uitzicht op een beekje en een deel van de camping. Het restaurant beschikt over een uitgebreide kaart. Je kunt er streekproducten krijgen, zoals verse forel. Ook lekker: de pizza’s en grillschotels. Op de camping vind je geen supermarkt, maar vlak bij het dorpje wel.

Met de kabelbaan de berg op

In de omgeving van Camping Menina is veel te doen. Je kunt bergwandelen in de Savinjske Alpen of met een kabelbaan naar de berg Golte. Er is een botanisch park in de buurt, genaamd Mozirski. Ook bijzonder is de Logarvallei. Hier vind je meer dan dertig natuurlijke attracties, zoals ijsgrotten en watervallen. Als je liever steden bezoekt, kun je een bezoek brengen aan Celje, Maribor, Ptuj (de oudste stad van Slovenië) of de hoofdstad Ljubljana.

Camping Menina is een perfecte uitvalsbasis voor sportieve activiteiten, zoals raften, mountainbiken en wandelen. Ook altijd leuk, vooral met kinderen: dammetjes bouwen in de rivier. De omgeving rondom de camping is bergachtig met prachtige valleien, kleine dorpjes en een mooie natuur.

Korting in het laagseizoen met CampingCard ACSI

Voordelig kamperen in het laagseizoen met de CampingCard ACSI

CampingCard ACSI is een handig kaartje dat u tot wel 50% vakantievoordeel oplevert! In 2018 kunt u op maar liefst 3330 campings terecht, in 21 Europese landen. U betaalt één van de vijf, vaste lage tarieven in het voor- en naseizoen!

De voordelen

  • Tot 50% korting! Met uw CampingCard ACSI verblijft u tegen vier vaste lage tarieven extra voordelig op de mooiste campings in heel Europa.

  • 3330 campings, door ACSI geïnspecteerd! Met uw CampingCard ACSI kunt u op 3330 campings terecht, verdeeld over 21 Europese landen.

  • Voordelig kamperen met (klein)kinderen Op ruim 650 campings zijn kinderen (t/m 5 jaar) bij het CampingCard ACSI-tarief inbegrepen.

8,4
Gemiddelde beoordeling Bekijk 27 beoordelingen

Gedetailleerde informatie over de camping

C. Iking

"Camping Menina ligt aan de rivier de Savinja en aan een zwem/speelmeertje. In de omgeving zijn prima wandelmogelijkheden in de bergen. Op en vanaf de camping worden diverse sportactiviteiten georganiseerd. De camping beschikt over een mooie sauna. Sfeervolle camping in mooie natuur en uitgebreide animatie."

C. Iking

Inspecteur Dhr. C. Iking

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31(0)773075170
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
7,9
Personeel
8,4
Prijs-kwaliteitverhouding
8,4
Kindvriendelijkheid
8,7
Entertainment
8,1
Sportfaciliteiten
8,4
Zwembad
8,2
Eten en drinken
8,3
Omgeving
8,6

Inge Spee, op deze camping in mei 2013

8,7

Reisgezelschap: Paren

Geweldige camping met zelf uit te zoeken locaties. Prachtige natuur o.a. onder bomen en heel erg vriendelijk personeel. Voor kinderen enorm veel te doen. Zij kunnen heerlijk hun gang gaan. Gezellige locatie om iets te drinken en een heerlijke maaltijd te eten bij het restaurantje.

H. Korving, op deze camping in mei 2013

8,9

Reisgezelschap: Senioren

Mooi gelegen aan een rivier en meertje, waar gezwommen kan worden. De ontvangst is erg hartelijk en het eten, bereid door mamma, is erg lekker. Het sanitair gebouw was nog niet helemaal afgebouwd (wel bijna) maar nu al goed met lekkere warme douches en goede plekken om b.v. af te wassen met heet water. De wijnproeverij met maaltijd was perfect geregeld door Yure met een goed en leuk verhaal erbij. Kortom een camping om terug te komen. Ook leuk voor kinderen in de leeftijd tot ongeveer 15/16 jaar. Veel vertier hiervoor o.a. bomenparcours, zwemmen, raften en kayakken georganiseerd door de eigenaar.

Natascha Turelinckx, op deze camping in mei 2013

8,0

Reisgezelschap: Paren

Superleuke toffe camping, als we ooit nog in de buurt zijn stoppen we zeker. Lekker eten, niet duur en zeer vriendelijk personeel en eigenaars.

keuning, op deze camping in augustus 2012

7,9

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Een hele fijne camping en aardige mensen. Jammer alleen dat na half augustus de sportfaciliteiten veel minder werden. Het was voor hen naseizoen en er werd eigenlijk niets meer georganiseerd. Verder was het er heel prettig. Het eten is goed en goedkoop, de sfeer is heel prettig, personeel is erg behulpzaam en onze kinderen hebben een fantastische tijd gehad.

fam. v.d Watering, op deze camping in juli 2012

8,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Zeker voor pubers een erg leuke camping, mijn kinderen willen volgend jaar wel weer. (15 en 12 jaar)

Familie van Zutphen, op deze camping in juli 2012

8,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Camping Menina is een gezellige gezinscamping met vele activiteiten.
Vriendelijk ontvangst waarbij vele mogelijkheden/uitstapjes meteen gepresenteerd worden. Plaats mag zelf worden gezocht, dit is bij hoogseizoen niet altijd handig. Het sanitair is netjes, wordt goed bijgehouden (gebruikers moeten dit natuurlijk ook doen) alleen met douchen heb je kans op natte kleding.
Afval is gescheiden, dit is niet altijd duidelijk voor iedereen. De omgeving is super mooi, Slovenen zijn erg aardig en zijn niet (mega)toeristisch ingesteld. Er is veel jeugd die gezellig met elkaar optrekt. Onze dochter van 10 vond het heel leuk en gezellig!
De campingeigenaar is erg enthousiast en wil iedereen het naar zijn zin maken, dit valt helaas niet altijd mee. De camping biedt vrijheid, maar natuurlijk moet je je zelf ook aanpassen aan de weinige regels die er zijn om van deze sfeer te genieten.
Ben je sportief, relaxed en ondernemend dan is dit een perfecte vakantieplaats.
Wij gaan volgend jaar zeker terug.

Ad, op deze camping in juli 2012

8,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Was er in 2004 al geweest en dit jaar weer eens terug. Het leuke is dat de uitbater nog wist wie we waren.
De camping is een stuk uitgebreider geworden. Eigenlijk weer een positieve ervaring. Aardige en relaxte mensen achter de bar, voor ons een topcamping.

Mieke van Rijn-Remans, op deze camping in juli 2012

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Omdat er op diverse fora enthousiast over Camping Menina gesproken werd zijn wij er dit jaar naar toe gegaan. We waren er de tweede week van de zomervakantie en dan kan je nog kiezen uit diverse plaatsen. We hebben gekozen voor een plek die schaduw had en die op het middelste deel van de camping lag. Dit bleek een gouden greep. Het voorste deel van de camping veranderde naarmate het drukker werd in een hutje-mutje verhaal, en helemaal vooraan komen de kinderen en mensen boven je hoofd van boom tot boom voorbij klauteren. De eigenaar is erg enthousiast en dat kan ook zijn valkuil worden/zijn. Hij zegt mensen dingen toe die hij niet altijd waar kan maken. Het is fijn als je je eigen plek uit mag zoeken, maar dan moet hij er wel bij zeggen dat er ook nog anderen op diezelfde plek komen staan als het drukker wordt. Wij hadden hier persoonlijk geen last van maar ik heb het wel gezien en gehoord dat mensen die dachten een ruime plek te hebben opeens omringd werden door andere kampeerders. De vuurtjes die je mag stoken op de camping verhogen de sfeer, maar soms zie je tussen de bomen het bos niet meer van de dichte rook die over de camping trekt. Het sanitair is heel erg basic en als je je kleding en handdoek droog wilt houden moet je het in een plastic zak stoppen. (geen plankje of bescherming tegen de douchestralen). De wijnproefavond was erg leuk. Jurij is een echte animator en krijgt iedereen aan het lachen. Dankzij zijn deskundig advies hebben we lekker wat flesjes wijn voor thuis aan kunnen schaffen. We hebben een leuke tijd gehad (ondanks het feit dat we drie dagen voor vertrek naar huis betrokken waren bij een aanrijding.......). Ons advies voor de uitbater is wel om niet verder uit te gaan breiden en zijn zaakjes wat beter te regelen. Anders gaat de camping straks aan zijn eigen succes ten onder.

Anton en Gerda Giesbers, op deze camping in juni 2012

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Een heel fijne camping met mooie plaatsen en heel fijne mensen die proberen je een fijne vakantie te bezorgen. Gaan zeker nog een keer terug.

F Hopster, op deze camping in juni 2012

7,2

Reisgezelschap: Vriendengroep

Menina is een Camping die nog in opbouwfase is maar met vriendelijke en behulpzame beheerders. Een mooie omgeving, ook om te wandelen.

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 28,30
Richtprijs 2
€ 43,60
Openingsperiode
01-01-2018 t/m 31-12-2018
Oppervlakte
8 ha
Hoogteligging
320m
Aantal toerplaatsen
210 (100 - 200m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
24
Aantal huuraccommodaties
27

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:22
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • PC met internet
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Italiaans | Nederlands
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | elektra | gas
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:01-05/31-10
  • Pizzeria
    • periode:01-05/31-10
  • Bar
    • periode:01-05/31-10
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:22
  • Bungalows/chalets
    • aantal:3
  • Caravans
    • aantal:2
  • Koelkasten
  • Mountainbikes
  • Kano's
  • Kajaks
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Ligweide
Wellness
  • Sauna
  • Massage
Strand
  • Kiezelstrand
  • Steenachtig strand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Kajakcursus
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Nederlands
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Engels | Nederlands
  • Trampoline
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Minigolf
  • Klimmuur
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Engels | Nederlands
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Nederlands
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-06/20-08
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-06/20-08
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Ook geschikt voor kampeerauto's > 8m en > 4 ton
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Dag en nacht rustig
  • Apart jeugdterrein
Adres & Route

Wilt u camping Camping Menina boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

  • Camping Menina
    Varpolje 105
    3332 / Recica ob Savinji
    Slovenië

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:

    46°18'42"N 14°54'32"E
  • Vanaf A1 Ljubljana-Maribor, afsl. Sentrupert/Mozirje nemen (ca. 15 km van Celje) en in noordelijke ri naar camping rijden (ca. 20 km). In het dorpje Nizka afslaan naar de camping.

  • Contact

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Di

13 / 11

 

Wo

14 / 11

 

Do

15 / 11

 

Vr

16 / 11

 

Za

17 / 11

 

Zo

18 / 11

 

Ma

19 / 11

 
Max. 16.8° 14° 11.9° 9.8° 7.1° 5.2°
Min 7.2° 5.5° 2.3° 1.9° -0.6° -0.9°
Neerslag 0% 5% 5% 5% 5% 5% 35%
Windrichting W O O O O O NO
Windkracht 2 2 2 2 2 2 2

Gemiddelde temperatuur

Klimaat

Relatieve vochtigheid
Jan. 87%
Feb. 79%
Mrt. 78%
Apr. 78%
Mei 75%
Jun. 74%
Jul. 76%
Aug. 76%
Sep. 84%
Okt. 87%
Nov. 89%
Dec. 92%
Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Menina".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Advertentietekst uit de ACSI Campinggids Europa

In harmonie met water, bergen en bossen beleeft u een perfecte vakantie. U kunt raften, canyoning, wandelen, fietsen, paragliding, genieten en uitrusten. Nieuw: adrenalinepark! Mogelijkheid om mobile homes te huren. Het Menina-team is het beste team!

Camping Menina ****

Camping Menina
Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina
Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina Camping Menina