Kamperen in een camper: flexibel op pad

Een van de trends in kampeerland is rondreizen in een camper. Dit kleine huis op wielen zorgt voor een comfortabele kampeerervaring. Probeer deze leuke manier van vakantie vieren eens door er eentje te huren. Inpakken en wegwezen!

Flexibel op reis

Reizen met een camper is goedkoper dan overnachten in een hotel. Daarnaast is het makkelijker dan kamperen in een tent of vouwwagen. Je zoekt een mooie plaats op de camping, parkeert en het genieten kan beginnen. Het rijden met een camper is over het algemeen makkelijker dan rijden met een caravan. Zie je een plek met mooi uitzicht onderweg, dan parkeer je de camper om te genieten van een lekker kopje thee. Een camper geeft een groot gevoel van vrijheid. Het is een flexibele manier van rondreizen en je vakantie blijft langer interessant.

TIP: je vindt eenvoudig een camping met camperplaatsen via www.eurocampings.nl, of in de speciale camperplaatsengids ACSI CampingCard & Camperplaatsen van campingspecialist ACSI. Het is echter niet altijd noodzakelijk om een camping te zoeken. Sommige landen hebben camperplaatsen op ongewone of bezienswaardige locaties.

Het comfort van een huisje op wielen

Als je even wat minder weer hebt, dan zit je in een camper warm en droog. Het is net een tweede huisje, binnen kan je alles doen wat je thuis ook doet. Op de comfortabele stoelen en banken kijk je een leuk programma op je eigen tv of je plant het volgende uitje. Heb je veel werkbladruimte nodig, dan klap je de tafel uit tot twee keer zijn ingeklapte formaat. Het koken van een lekker maaltje gaat net zo makkelijk als in je eigen keuken. Er is zijn kookpitten, een wasbak en een aanrecht aanwezig. Ook is een fijne koelkast inbegrepen. Je bent van alle gemakken voorzien, want in de vele handige kastjes kan je eigen kookgerei opbergen. Er is zelfs plaats voor het Senseo-apparaat en de frituurpan.

Badkamer: klein maar fijn!

Een camper is uitgerust met een toilet en soms ook met een douche. De badkamer is niet royaal, maar wel praktisch. ’s Nachts kan je gewoon op je pantoffeltjes naar het toilet, zonder dat je naar buiten hoeft. Is het tijdens frisse avonden toch te koud, dan zet je het behaaglijke kacheltje aan. Daarna kruip je weer in bed, onder je eigen dekbed.

Welterusten

In een camper is altijd ruimte voor een tweepersoonsbed. In veel gevallen is deze inklapbaar, zodat je makkelijk meer ruimte creëert. De opties zijn afhankelijk van de grootte van de camper en het aantal personen dat meegaat op vakantie. Van een hoogslaper en een tweepersoonsbed tot een omgebouwde eethoek als slaapgedeelte, voor elke slaapwens is een oplossing. Huur je een camper, vraag dan gerust om advies bij het verhuurbedrijf.

Fietsje mee?

Met een camper heb je geen eigen auto bij je. Een fietsenrek achterop de camper kan een uitkomst zijn. Je hebt toch een eigen vervoersmiddel en je kan in de buurt van de camping op onderzoek uit. Grote campers hebben soms zelfs ruimte achterin de camper voor een kleine stadsauto. Wil je wat verder weg voor een dagtrip, dan start je de camper en rijd je gewoon naar je bestemming.

Camper huren

Voor een eerste vakantie met een camper is huren een aantrekkelijke optie. Een camper kopen is immers een investering. In Nederland vindt je een groot aanbod camperverhuurders, van de grote luxe campers tot de kleinere camperbusjes (waaronder GoBoony). Vaak is de hele inventaris aanwezig. De meeste campers hebben een luifel, maar je kan ook een extra vrijstaande voortent meenemen. Oefenen met achteruitrijden en parkeren voordat je op vakantie gaat, is een aanrader. Wil je wat verder weg op vakantie, maar wil je niet het hele stuk rijden? Stap in het vliegtuig en huur je camper in het land van bestemming.

TIP: Buiten het hoogseizoen is het huren van een camper vaak goedkoper.

Welk rijbewijs heb je nodig?

Is de camper maximaal 3.500 kilo, dan volstaat het normale B rijbewijs. Is de camper zwaarder of neem je meer dan acht personen mee? Dan moet je aanvullend rijbewijs C1,C, D1 of D halen.

Confidental Infomation