Rust, ruimte en natuur: vijf keer kamperen op afgelegen plaatsen

op 6 augustus, 2020

Afgelegen plekken oefenen op veel mensen een bepaalde aantrekkingskracht uit. Zit jij tijdens je campingvakantie ook het liefst in de natuur met uitzicht op bergen, bos of een meer? Dan heb je geluk, want Europa zit vol met campings op dit soort heerlijke plekken. Ik deel er graag een paar met je.

Lees meer
Verenigd Koninkrijk

10 bijzondere plaatsen in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland

op 23 januari, 2020

Een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk is echt een aanrader. En je bent er zo: een autorit van een paar uur naar Calais, Duinkerke of IJmuiden en dan met de boot naar Engeland. In het Verenigd Koninkrijk is zo veel te zien en beleven. Hou je van ruige natuur en bergen? In Wales en Schotland kun je fantastische wandelvakanties maken. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis dwalen urenlang door eeuwenoude kastelen en middeleeuwse steden. We tippen tien bijzondere bezienswaardigheden aan de overkant van het kanaal.

Lees meer
Zoete desserts in Europa

De lekkerste zoete desserts in Europa!

op 14 januari, 2020

Weet je waar ik het meest van geniet als ik op vakantie ben? Het eten! In Spanje eet ik het liefst heel de dag door tapas, in Italië ga ik op zoek naar het beste ijs en in Frankrijk kan ik zo’n stinkkaasje niet weerstaan! Maar voor mij is de pièce de résistance, het hoogtepunt van een driegangendiner; het toetje! Dus ik neem je mee naar de wereld van de heerlijkste nagerechten in Europa. Begin alvast maar met watertanden.

Lees meer
Saint Michael's Mount

Saint Michael’s Mount: het tweelingbroertje van Le Mont-Saint-Michel

op 7 december, 2018

Onlangs schreven Meintje en Camiel over hun bezoek aan een wereldberoemde bezienswaardigheid in Noord-Frankrijk: Le Mont-Saint-Michel. Maar wist jij dat er een replica van dit bouwwerk in Zuid-Engeland te vinden is? Maak kennis met het kleine broertje van Le Mont-Saint-Michel: Saint Michael’s Mount.

Lees meer

Tourer of the Year Awards – 2019

op 20181002

Op 19 september 2018 vonden de Tourer of the Year 2019 Awards in het Hampton Manor near Solihull plaats, georganiseerd door Practical Caravan. De beste caravans, luifels en kampeeraccessoires van Groot-Brittannië werden door een deskundige jury bekroond met deze prestigieuze award. ACSI was hier ook bij en heeft twee categorieën gesponsord: ‘Best Motorhome for Innovation’ en ‘Best Tourer for Seasonal Pitches’, En dit zijn alle winnaars …

Lees meer