Brug in Bartlehiem

Rij de elfstedentocht met je camper

op 2 sep 2021

De tocht der tochten, elk jaar vragen we ons weer af of hij gereden kan worden. De elfstedentocht! Sinds kort kun je deze bijzondere tocht ook rijden met de camper. Je komt langs alle plaatsen en kunt zelfs een kaart laten stempelen! Hier lees je hoe de tocht loopt en wat je kunt verwachten. Overnachten doe je natuurlijk op één van de vele geschikte campings.

Lees meer
Wat-te-doen-bij-hagelschade-

Wat te doen bij hagelschade?

op 16 jul 2021

Iedere zomer komt het wel een keer voor: je wordt opgeschrikt door een flinke hagelbui. Soms komen er hagelstenen zo groot als golfballen met hoge snelheid naar beneden. Als je pech hebt, betekent dit schade aan je auto, caravan of camper. Kun je hagelschade voorkomen of beperken? Ik geef je een paar tips.

Lees meer
Gespecialiseerde campings

6 bijzondere themacampings in Nederland: hier vind je ze!

op 15 mei 2021

Campings zijn er in alle soorten en maten en voor ieder type kampeerder. Klein, groot, kindvriendelijk, duurzaam, luxe; noem maar op. Daar schreef ik al eerder een blog over. Naturistencampings en vuurwerkvrije campings ken je vast al, maar heb je ooit gehoord van een elementencamping of een camping met christelijke animatie? Ik deel graag de meest bijzondere campings met je.

Lees meer

Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor jouw vakantie?

op 4 feb 2021

De Brexit is nu eindelijk afgerond. En nu is ook duidelijk wat precies de gevolgen zijn van de Brexit voor jouw vakantie. En we hebben meteen goed nieuws, want het valt gelukiig behoorlijk mee. Je kunt gewoon op vakantie blijven gaan naar Groot-Brittannië of Noord-Ierland. Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Wist je dat je die lekkere Stilton van de Engelse markt niet meer mee terug naar Nederland mag nemen? En met een paar kratten bier kom je de grens ook niet meer over. En wachten bij de grens natuurlijk, maar dat hoort ook wel weer bij vakantie toch?

Lees meer

Kamperen als je een beperking hebt: hoe pak je dat aan?

op 28 dec 2020

Kamperen als je een beperking hebt, dat heeft wat meer voeten in de aarde. Zo heb je misschien wat meer voorbereidingstijd nodig, is het belangrijk om uit te vinden welke aangepaste voorzieningen er op de camping zijn en wil je vast graag weten welke uitstapjes je kunt maken. Toch weet niet iedereen hoe hij of zij dit het beste kan aanpakken. Ik sprak daarom met ervaringsdeskundige Sabine, een van mijn collega’s bij ACSI.

Lees meer
We mogen weer kamperen!

Zo zorgen campings in Europa voor coronavrij kamperen

op 19 jun 2020

Eindelijk, we mogen weer kamperen! Landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië ontvangen toeristen weer met open armen. Net als in Nederland gaat dat wel met enkele aanpassingen gepaard. Lekker zwemmen in het zwembad of douchen na een dagje aan het strand? Dat kan nog steeds, maar soms nét even anders. Deze campings laten in een video zien welke maatregelen ze hebben genomen.

Lees meer
Confidental Infomation