Leuke camping uitzoeken op laptop

Hoe vind ik een leuke camping?

op 18 jul 2022

De beslissing is gevallen. Deze zomer ga je op kampeervakantie op een leuke camping. In je verbeelding zie je jezelf al zitten ’s avonds voor de tent of caravan, kaarsje aan, glaasje wijn, tjilpende krekels en de zon die achter de bergen zakt. Maar je partner denkt vooral praktisch: is er een supermarkt op de camping, een watertappunt bij kampeerplaats, is er wifi? En de kinderen willen natuurlijk een zwembad, speeltuin of disco. Het zoeken...

Lees meer
Militaire parade Parijs

14 juli Frankrijk: activiteiten 2022

op 1 jul 2022

De nationale feestdag in Frankrijk is 14 juli. Op ‘Quatorze Juillet’ viert het hele land feest. Overal in het land worden feestelijke activiteiten georganiseerd. Parijs is het middelpunt van alle activiteiten met een militaire parade op de Champs-Élysées en vuurwerk bij de Eiffeltoren. Maar ook in de rest van het land zijn 14 juli activiteiten zoals vuurwerkshows. Hieronder delen we een overzicht van de 14-juli activiteiten in 2022 in de grootste Franse steden. 

Lees meer
Camping de la Baie Trinité-sur-Mer

Een reis door de campinggeschiedenis: Camping de la Baie

op 14 jun 2022

In 1954 start Pierre Bernard een camping bij de boerderij in het Bretonse plaatsje La Trinité-sur-Mer.  Hoewel starten … ? Eigenlijk ontstaat de camping spontaan, omdat mensen komen vragen of ze hun tent in het veld mogen opzetten. De kampeerders zijn welkom en de familie verkoopt ze wat melk en groente. Als de kampeerders blijven komen, ontstaat er een camping met nieuwe diensten zoals een bar en de verkoop van brood. 

Lees meer
Privatsphäre beim Campen

7 tips voor privacy op de camping

op 9 jun 2022

Kamperen is maximale vrijheid! Wat is er mooier dan met je tent, caravan of camper op een plek aan een meer, in een bos of in de bergen te staan? Maar vooral in het hoogseizoen kan het op grote campings druk en lawaaierig worden. Dan bieden de wanden van caravans, tenten en campers weinig bescherming tegen geluidsoverlast of glurende buren. Gelukkig is daar iets aan te doen. Met deze zeven tips zorg je voor zoveel mogelijk privacy op de camping. 

Lees meer
Hoogste golven ter wereld

Natuurspektakel tijdens het kamperen: tips voor natuur- en dierenliefhebbers

op 13 mei 2022

Honderdduizenden spreeuwen die in bijzondere formaties vliegen in het Deense Rickelsbüller Koog. Of de hoogste golven ter wereld in het Portugese Nazaré. Sommige natuurspektakels wil je gewoon niet missen. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal Europese natuurspektakels die je op sommige momenten in het jaar kunt zien. Hieronder lees je waar je moet zijn om deze natuurspektakels te spotten. Dan ben je op het juiste moment op de juiste plek bent.

Lees meer
Kamperen met tieners

Zo pak je kamperen met tieners aan

op 31 mrt 2022

Gaan kleine kinderen nog zonder problemen mee naar de camping die jij naar jouw wens hebt uitgezocht, bij tieners gaat dat soms net even anders. Tieners hebben hun eigen wensen én eigen mening. Hoe pak je het zo aan dat het hele gezin blij wordt van de komende campingvakantie?

Lees meer
Confidental Infomation