Op naar Sevilla: een stedentrip om van te genieten

Op naar Sevilla: een stedentrip om van te genieten

op 18 jul 2019

Madita Weiß

De stad heeft mijn hart veroverd. Ik heb hier een half jaar gestudeerd, gewoond en geleefd. Twee jaar later ben ik voor enkele dagen teruggekeerd naar de mooiste stad van Spanje, en misschien zelfs wel van de hele wereld. Ga mee en bezoek samen met mij de mooiste plekjes en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Lees meer
De camping af, de paden op!

De camping af, de paden op!

op 26 apr 2019

Marieke Krämer

Een flinke dagwandeling door de bergen, bossen of heide. Of een kort ontspannen wandelingetje langs een rivier in de ochtend of avond. Wandelen is een van de populairste vakantieactiviteiten. En kamperen en wandelen, dat is natuurlijk een perfecte combinatie.

Lees meer
De Costa Brava: thuisbasis van Salvador Dalí

De Costa Brava: thuisbasis van Salvador Dalí

op 25 jan 2019

Esther Schaap

Een karakteristieke snor en surrealistische schilderijen, dát moet Salvador Dalí zijn. Deze Spaanse kunstenaar leefde het grootste deel van zijn leven in Catalonië. En dat zie je hier nog terug. In de buurt van de Costa Brava, in de Dalí-driehoek, kun je in zijn voetsporen treden. Bovendien is het een prachtige omgeving om je vakantie door te brengen.

Lees meer
Mas Miró: een bijzondere boerderij

Mas Miró: een bijzondere boerderij

op 25 nov 2018

Jeroen Timmermans

De voormalige vakantieboerderij van kunstenaar Joan Miró, gelegen in het Catalaanse stadje Montroig del Camp, is nog altijd een boeiende plek om te bezoeken. In het gebouwencomplex, bestaande uit een woning, een kapel en een personeelsverblijf, krijg je een kijkje in het leven van de Spaanse surrealist. Bijna alles is er nog in de staat zoals het kort voor zijn overlijden in 1983 was. Klaar voor een middagje historie en cultuur tijdens je kampeervakantie in Catalonië?

Lees meer
Lang verhaal kort: Valencia – Las Fallas

Lang verhaal kort: Valencia – Las Fallas

op 18 sep 2018

Michèle & Sanne

In de rubriek ‘Lang verhaal kort’ lichten we steeds een bijzondere regio uit aan de hand van korte artikelen. Sanne en Michèle komen tijdens hun reis langs de mooiste plekjes in Spanje. Nadat ze in de regio Alicante zijn geweest, reizen ze nu af naar Valencia, waar ze zijn tijdens het Las Fallasfeest.  Las Fallas, dit traditionele feest wordt jaarlijks in maart gevierd ter ere van Sint-Jozef. Officieel begint het op de laatste zondag van...

Lees meer
Verkeersboetes in Spanje: 9 tips

Verkeersboetes in Spanje: 9 tips

op 14 sep 2018

Bas Wolters

Hoewel bijna alles mooier is onder de Spaanse zon, geldt dat helaas niet voor bekeuringen: die kunnen soms onverwacht hoog zijn. En een verkeersboete is waarschijnlijk wel het laatste waar je je vakantiegeld aan wilt uitgeven.  Dus ga je deze nazomer nog even genieten van het mooie Spaanse weer, of heb je afgelopen zomer een bekeuring gekregen? Lees dan snel deze 9 tips over verkeersboetes in Spanje en hoe ze (de volgende keer) te voorkomen....

Lees meer