De smaak van de zonnige Provence

op 15 nov 2021

De Provence zit vol met culinaire verrassingen. Zo is deze streek naast een zonnige kampeerbestemming ook een plek waar je volop kunt genieten van de Franse keukenliefde. De Provence is rijk aan heerlijke seizoensgebonden en lokale producten. Voor deze Provençaalse specialiteiten zou je het liefst vandaag nog naar een camping in Frankrijk afreizen!

Lees meer
Header koken op de camping

Koken op de camping: 10 essentiële tips

op 7 okt 2021

Wanneer je gaat kamperen, komt er een heleboel op je af. Wat moet je zoal meenemen? En wat laat je beter thuis? In dit blog vertellen wij jou wat je allemaal nodig hebt bij het koken op de camping! Van apparatuur en hulpmiddelen tot veiligheid en duurzaamheid. Wij hebben tien toptips voor je op een rijtje gezet …

Lees meer
Koelbox

Koel op reis: kies de juiste koelbox!

op 23 aug 2021

Of je nu een lange autorit voor de boeg hebt, een dagje naar het strand gaat of drie weken lang met een tent gaat kamperen; een verkoelend drankje tijdens je vakantie is altijd een goed idee. Naast een koude drank blijven ook etenswaren langer goed als je ze bewaart bij de juiste temperatuur. Maar hoe hou je eten en drinken het beste koel? En welke koelbox past daar het beste bij? In dit artikel geven we je koeladvies voor ieder vakantiemoment.

Lees meer
Lokale lekkernijen

Bon appétit: 5 lokale lekkernijen uit Frankrijk

op 7 okt 2020

Frankrijk staat bekend om zijn haute cuisine, verfijnde gerechten bereid met exclusieve producten. Maar het land kent ook heerlijke streekgerechten met maar enkele, vaak heel gewone, ingrediënten. Van oost naar west en van noord naar zuid: in dit blog maak je kennis met lokale lekkernijen die je echt moet proberen tijdens je kampeervakantie in Frankrijk. Uiteraard tip ik ook nog campings met restaurants waar je deze lekkernijen kunt proeven.

Lees meer
Zoete desserts in Europa

De lekkerste zoete desserts in Europa!

op 14 jan 2020

Weet je waar ik het meest van geniet als ik op vakantie ben? Het eten! In Spanje eet ik het liefst heel de dag door tapas, in Italië ga ik op zoek naar het beste ijs en in Frankrijk kan ik zo’n stinkkaasje niet weerstaan! Maar voor mij is de pièce de résistance, het hoogtepunt van een driegangendiner; het toetje! Dus ik neem je mee naar de wereld van de heerlijkste nagerechten in Europa. Begin alvast maar met watertanden.

Lees meer

Afwisselend en lekker koken op de camping

op 25 nov 2019

Onze gastbloggers Sandra en Thomas van het blog togetherontour.ch (site in het Duits) geven je de beste tips om ook op de camping culinaire hoogstandjes op tafel te brengen. Koken in de camper – bij deze drie woorden denken de meeste kampeerders niet bepaald aan voortreffelijke maaltijden. Maar met de juiste hulpmiddelen, zorgvuldig gekozen levensmiddelen en passende recepten ziet het er al heel anders uit. Wij laten je zien hoe je ook onderweg goed kunt eten en geven je lekkere recepten mee voor op de camping.

Lees meer
Confidental Infomation