winterbanden in duitsland

Regels voor winterbanden in Duitsland

op 7 nov 2019

Bram Kuhnen

In Duitsland zijn de regels voor het gebruik van winterbanden sinds 1 januari 2018 aangescherpt. Dat zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Maar wist je ook dat er vanaf 1 juli opnieuw een regel bij komt? Tijd dus om je kennis weer even bij te spijkeren. Want hoe zit het nu precies en wat gaat er veranderen? Wanneer zijn winterbanden in Duitsland noodzakelijk en aan welke eisen moeten ze voldoen?

Lees meer
Tips bij het schoonmaken van je kampeermiddel

Tips bij het schoonmaken van je kampeermiddel

op 11 okt 2019

Tom Haze

Of je nu een caravan, camper of tent hebt, schoonmaken is voor iedere kampeerder een must. Met een grondige aanpak gaat je kampeermiddel langer mee en maak je de voorbereiding op je volgende vakantie een stuk makkelijker. Waar moet je allemaal op letten bij het winterklaar maken? Voor ieder kampeermiddel zetten we de beste tips op een rijtje.

Lees meer
Camperregels Frankrijk

5 gouden camperregels in Frankrijk

op 9 sep 2019

Jeroen Timmermans

Ook in Frankrijk gelden voor campers in veel gevallen andere verkeersregels dan voor auto’s. Hierdoor kunnen er nog weleens onduidelijke situaties ontstaan. Want mag je nu overal met je camper parkeren en overnachten? En hoe zit het met verkeersborden die aangeven dat campers niet welkom zijn? Met deze vijf regels wordt camperen in Frankrijk een eitje.

Lees meer

Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor jouw vakantie?

op 4 sep 2019

Olle Vastbinder

De Brexit heeft aardig wat gevolgen voor vakantiegangers die naar Groot-Brittannië of Ierland gaan. Dat je meer grenscontroles kunt verwachten, is logisch. Maar wist je dat de veranderingen ook grote gevolgen kunnen hebben als je je hond meeneemt op vakantie? Of dat je je geliefde oer-Hollandse blok kaas na de Brexit misschien thuis moet laten? Sommige gevolgen van de Brexit kunnen, of het nu een deal of no-deal Brexit wordt, een flinke invloed...

Lees meer
Wohnmobil vorm Haus

Hoe lang mag een caravan of camper voor de deur staan?

op 2 sep 2019

Tom Haze

Je camper of caravan voor de deur parkeren. Het gebeurt veel en is natuurlijk erg handig. Zo kun je vóór en na je vakantie rustig alles in- en uitladen. Aan het stallen op straat zijn wel regels verbonden. In de meeste plaatsen mag je camper of caravan drie dagen op straat staan, maar de regels verschillen per gemeente. Hoe je problemen en een boete voorkomt, lees je hier.

Lees meer

Zeven handige kampeertrucs

op 12 aug 2019

Eva Roes

Krakende ritsen, jeukende muggenbulten en een tent die wel erg warm wordt in de zomerzon … Iedere kampeerder kent deze kleine ergernissen. We geven je zeven tips om alledaags leed op de camping te verminderen. Laat de vakantie maar beginnen!

Lees meer