Boheems Middelgebergte

Cultuur snuiven in Tsjechië

op 25 aug 2022

Cultuur snuiven en kamperen is in Tsjechië een prima combinatie. In het land vind je niet minder dan 2.000 kastelen en burchten. Bovendien staan er wel 16 Tsjechische locaties op de Unesco-Werelderfgoedlijst. In dit beknopte overzicht tonen we je de mooiste culturele pareltjes en  geven we campingtips in de buurt. 

Lees meer
Tsjechië rondreis header

Toeren door Tsjechië: per fiets, te voet en met de auto

op 25 mei 2021

Tsjechië is een fantastisch land voor een kampeervakantie. Het afwisselende landschap maakt Tsjechië extra aantrekkelijk voor een rondreis langs alle natuur- en cultuurpracht. In dit blog presenteren we een autoroute langs de mooiste natuurparken en campings van het land. Die parken ontdek je het best tijdens een wandeling of fietstocht. 

Lees meer
Zoete desserts in Europa

De lekkerste zoete desserts in Europa!

op 14 jan 2020

Weet je waar ik het meest van geniet als ik op vakantie ben? Het eten! In Spanje eet ik het liefst heel de dag door tapas, in Italië ga ik op zoek naar het beste ijs en in Frankrijk kan ik zo’n stinkkaasje niet weerstaan! Maar voor mij is de pièce de résistance, het hoogtepunt van een driegangendiner; het toetje! Dus ik neem je mee naar de wereld van de heerlijkste nagerechten in Europa. Begin alvast maar met watertanden.

Lees meer
Kanustrecken in Europa

De 5 mooiste kanoroutes in Europa

op 17 aug 2018

Wist jij dat Internationale Kanodag bestaat? Dit inspireerde mij om een aantal van de mooiste kanoroutes in Europa op een rijtje te zetten. En dit is het resultaat: vijf toegankelijke kanoroutes door prachtige gebieden.

Lees meer
spraakmakend

10 plekken met een spraakmakend verleden (deel 2)

op 14 nov 2017

Twee weken terug presenteerden we 5 plekken met een spraakmakend verleden in Frankrijk, Kroatië, Duitsland, Italië en Oostenrijk. In deel 2 nemen we je mee naar historische bestemmingen in vier nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook maken we een tweede stop in Duitsland. Doe hier inspiratie op voor een volgende kampeervakantie! Deel 1 nog niet gelezen? Klik dan hier. 6. C-Mine, Genk (België) Belgisch Limburg, de Vlaamse provincie...

Lees meer
Confidental Infomation