Muggen

Wat te doen tegen muggen op de camping?

op 23 sep 2022

Je ligt net op je luchtbed wanneer je het bekende gezoem van een mug in je tent hoort. De zaklamp kan meteen weer aan, want bijna niets is zo vervelend als een jeukende muggenbult. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Hoe kun je muggen op afstand houden? En wat kun je doen tegen jeukende muggenbulten?

Lees meer

6x Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands tent

op 1 sep 2022

Je hebt de knoop doorgehakt, deze zomer ga je kamperen met de tent. Voor het eerst in lange tijd of misschien wel voor de allereerste keer. Een tweedehands tent is dan een goede optie. Een tent kan lang meegaan en een tweedehands tent is vaak een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een tweedehands tent? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Lees meer
Vooroordelen over kamperen

5 vooroordelen over kamperen ontkracht

op 1 aug 2022

Denk je aan kamperen, dan denk jij misschien wel aan slapen in een te krappe tent en ’s nachts door de kou met een wc-rol onder de arm lopen naar een niet al te schoon toiletgebouw. Er zijn flink wat vooroordelen en ouderwetse beelden over kamperen. Tijd om 5 kampeermythes te ontkrachten!

Lees meer
Leuke camping uitzoeken op laptop

Hoe vind ik een leuke camping?

op 18 jul 2022

De beslissing is gevallen. Deze zomer ga je op kampeervakantie op een leuke camping. In je verbeelding zie je jezelf al zitten ’s avonds voor de tent of caravan, kaarsje aan, glaasje wijn, tjilpende krekels en de zon die achter de bergen zakt. Maar je partner denkt vooral praktisch: is er een supermarkt op de camping, een watertappunt bij kampeerplaats, is er wifi? En de kinderen willen natuurlijk een zwembad, speeltuin of disco. Het zoeken...

Lees meer
Je eerste caravan kopen

Je eerste caravan kopen? Waar moet je op letten

op 28 jun 2022

De caravan is in Nederland nog altijd het populairste kampeermiddel. Zo werden er in 2021 een recordaantal caravans verkocht; maar liefst 8.549 nieuwe exemplaren en 52.609 occasions. Heb jij ook wel interesse om toe te treden tot de club van caravaneigenaren? Maar weet je nog niet waar je op moet letten bij het kopen van een caravan? Dit complete blog vertelt je alles over het kopen van een caravan!

Lees meer
Privatsphäre beim Campen

7 tips voor privacy op de camping

op 9 jun 2022

Kamperen is maximale vrijheid! Wat is er mooier dan met je tent, caravan of camper op een plek aan een meer, in een bos of in de bergen te staan? Maar vooral in het hoogseizoen kan het op grote campings druk en lawaaierig worden. Dan bieden de wanden van caravans, tenten en campers weinig bescherming tegen geluidsoverlast of glurende buren. Gelukkig is daar iets aan te doen. Met deze zeven tips zorg je voor zoveel mogelijk privacy op de camping. 

Lees meer
Confidental Infomation