Romantische Straße

De Romantische Strasse, een camperroute vol geschiedenis door Duitsland

op 8 okt 2020

Alena Gebel

De Romantische Strasse is al tientallen jaren een populaire route in Zuid-Duitsland en een van de mooiste camperroutes van Europa. Een reis over de Romantische route is een trip naar de Duitse geschiedenis. Ontdek de middeleeuwse stadjes met mooie vakwerkhuizen en eeuwenoude kastelen, wandel rond in barokke kasteeltuinen en geniet onderweg van de vergezichten. We vertellen je graag meer over deze mooie route.

Lees meer

Kamperen aan de rivier: de mooiste campings van Duitsland

op 24 sep 2020

Bram Kuhnen

Kamperen aan het water is iets waar bijna elke kampeerder enthousiast van wordt. Lekker zwemmen, vissen en tijd doorbrengen met familie. De beste manier om dit te doen is direct aan de rivier te kamperen. Vooral in Duitsland is een kampeervakantie aan een van de rivieren en riviertjes een uitstekende manier om je vakantie door te brengen. Ik heb de boel alvast voor je verkend en een paar van de mooiste campings – die direct aan het water liggen – verzameld.

Lees meer

Op vakantie in het noorden van Nederland – Guido’s tips

op 4 sep 2020

Bianca van Steenbergen

Collega Guido ging dit jaar in eigen land op vakantie; in Drenthe welteverstaan! Hij verbleef samen met zijn vrouw Anita in Gieterveen, in het noordoosten van de provincie. Drenthe is vrij populair, vooral onder fietsers. Guido en Anita verbleven echter in de niet-toeristische hoek, met de mogelijkheid om verschillende uitstapjes te maken binnen een straal van 30 kilometer. Wij delen hun tips voor een vakantie in Noord-Nederland hier. Duik met ons de natuur in, ga terug in de tijd of kom lekker de toerist uithangen!

Lees meer
Friesland-Groningen

Op naar het noorden: kamperen in Friesland en Groningen!

op 18 aug 2020

Jeroen Timmermans

Een kampeervakantie met bijzondere bezienswaardigheden, daarvoor moet je in Friesland en Groningen zijn. Wat zijn nu leuke tips tijdens je vakantie in het noorden? Ik vroeg het aan enkele ACSI-inspecteurs die jaarlijks tientallen campings in Groningen en Friesland inspecteren. Zij kennen deze provincies op hun duimpje, en jij hopelijk straks ook! 

Lees meer