Bußgeldkatalog 2021

Nieuwe verkeersboetes in Duitsland: wat zijn de tarieven voor caravans en campers?

op 21 okt 2021

De boetebedragen in Duitsland gaan volgende maand flink op de schop. De nieuwe boetes zullen naar verwachting vanaf begin/medio november van toepassing zijn. Dan zullen met name de boetes voor snelheidsovertredingen veel duurder worden. Om onaangename vakantieverrassingen te vermijden wanneer je met je caravan of camper reist, vind je hier een overzicht van de nieuwe boetes.

Lees meer
Kamperen speelsteden EK

Op deze campings beleef jij het EK voetbal! – deel 1

op 4 jun 2021

Het EK voetbal (11 juni – 11 juli 2021) staat weer voor de deur! Nadat het toernooi vorig jaar niet doorging, zijn de teams en fans er inmiddels meer dan klaar voor. De plannen zijn ongewijzigd, want nog steeds wordt het toernooi een Europees voetbalfeest met wedstrijden in maar liefst elf landen en evenveel stadions. Natuurlijk kun je thuis gaan zitten voor de buis, maar nog leuker is het om op kampeervakantie te gaan naar een van de speelsteden. Zeker nu een vakantie over de grens weer dichterbij lijkt dan ooit …

Lees meer
Corona-paspoort

Op vakantie met het Digitaal Corona Certificaat – Hoe werkt dat?

op 31 mei 2021

Vanaf 1 juli nemen de meeste Europese landen het zogenaamde EU-COVID-19-Certificaat in gebruik. Dit wordt ook wel het coronapaspoort genoemd. Hiermee wordt het makkelijker om tussen Europese landen te reizen voor een vakantie. Hier vind je alle belangrijke informatie over het coronapaspoort.

Lees meer

Van kastelen tot stoomtreinen, het mooiste van Saksen

op 3 mei 2021

De grote afwisseling tussen natuurschoon en toeristische mogelijkheden maakt de Duitse ‘Freistaat Sachsen’ tot een ideale kampeerbestemming. Op warme dagen relaxen bij strandjes langs rivieren en meren, of fietsen en wandelen in natuurgebieden. Is de dag wat wisselvalliger qua weer, dan is de keuze groot aan bezienswaardigheden en gezellige stadjes. Welkom in Saksen, het land van belevenissen.

Lees meer
idyllischer Schwarzwald

Kamperen in het Zwarte Woud: dit zijn de mooiste plekken

op 28 jan 2021

Het Zwarte Woud is een van de fijnste kampeerbestemmingen in Duitsland. Zeker als een actieve vakantie in de natuur je aanspreekt, is het Schwarzwald een prachtige plek. De bossen, heuvels en meren zijn een ideale locatie voor wandelingen, fietstochten en allerlei watersporten. Maar het Zwarte Woud is groot. En dus kan het misschien lastig zijn om je favoriete plekje te vinden. Daarom geef ik je graag wat inspiratie voor misschien wel jouw volgende vakantiebestemming!

Lees meer
Confidental Infomation