Ga naar de homepage

Glamping

Glamping: het luxe kamperen

Glamping! Een begrip wat je de laatste jaren steeds vaker hoort en inmiddels helemaal is ingeburgerd. Zeker bij de kampeerliefhebbers. Glamping is hot!

Je kunt ook niet meer spreken van een trend. Het zal blijven en alleen maar meer in populariteit toenemen. Het woord Glamping is zelfs, sinds 2016, officieel opgenomen in het Oxford English Dictionary.


Glamping

Wat is Glamping?

Glamping is een samenvoeging van “glamorous” en “camping”. Wat echter voor de één glamour en luxe is, is voor de ander een vanzelfsprekendheid. Daarnaast heeft iedere camping of aanbieder z’n eigen uitleg van het begrip Glamping. Hier enkele voorbeelden:

"Glamping is kamperen in een unieke accommodatie die volledig verzorgd klaarstaat bij aankomst, in combinatie met luxe faciliteiten of een bijzondere kampeerbeleving."
(bron: glampings.nl)

“Glamping staat voor ‘glamourous camping’ en het komt neer op kamperen in een luxe accommodatie waarbij je van alle gemakken voorzien bent.”
(bron: suncamp.nl)

“Glamping is overnachten in een luxe accommodatie met veel natuurelementen, zoals een boomhut of wood lodge. Hierdoor heb je het luxe gevoel en ervaar je het natuurlijke.”
(bron: molke.nl)

Glamping is een luxe manier van kamperen waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Het grote voordeel aan glamping is het gemak. Je hoeft zelf geen tent of caravan mee te slepen naar je vakantiebestemming. Alles is er al!


Sanitair glamping

Eigen sanitair

Glamping accommodaties hebben meestal eigen sanitaire voorzieningen, zijn van alle gemakken voorzien en uitermate geschikt voor mensen die graag buiten zijn maar niet de ongemakken van het kamperen willen ervaren.

Kortom; kamperen met de luxe en het comfort van thuis!


Jungle

Waar vind ik een Glamping accommodatie?

Inmiddels staan op veel campings door heel Europa diverse luxe accommodaties waar je een echte glampingvakantie kunt beleven.

Glamping is niet zo zeer aan een camping gebonden maar meer aan de accommodatievorm. Je vindt Glamping huuraccommodaties op kleine groene campings zonder animatie, op luxe 5-sterren vakantieparken en alle soorten campings daar tussenin.


Bekijk ons aanbod

Bekijk hieronder enkele, door ons uitgelichte Glamping campings of campings die Glamping accommodaties verhuren:

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen