Alles over gasflessen voor op de camping en thuis

op 10 nov 2022

Even een gasfles kopen voor op de camping. Het klinkt zo simpel … En dat is het eigenlijk ook. Veel mensen die voor het eerst een gasfles kopen zijn een beetje huiverig. Is het veilig? Wat heb je allemaal nodig en hoe lang doe je met een gasfles? Wat kost het vullen van een gasfles eigenlijk? En welke gasdrukregelaar en gasslang moet je aansluiten, en hoe?

Lees meer
Vooroordelen over kamperen

5 vooroordelen over kamperen ontkracht

op 1 aug 2022

Denk je aan kamperen, dan denk jij misschien wel aan slapen in een te krappe tent en ’s nachts door de kou met een wc-rol onder de arm lopen naar een niet al te schoon toiletgebouw. Er zijn flink wat vooroordelen en ouderwetse beelden over kamperen. Tijd om 5 kampeermythes te ontkrachten!

Lees meer
Camping de la Baie Trinité-sur-Mer

Een reis door de campinggeschiedenis: Camping de la Baie

op 14 jun 2022

In 1954 start Pierre Bernard een camping bij de boerderij in het Bretonse plaatsje La Trinité-sur-Mer.  Hoewel starten … ? Eigenlijk ontstaat de camping spontaan, omdat mensen komen vragen of ze hun tent in het veld mogen opzetten. De kampeerders zijn welkom en de familie verkoopt ze wat melk en groente. Als de kampeerders blijven komen, ontstaat er een camping met nieuwe diensten zoals een bar en de verkoop van brood. 

Lees meer
Privatsphäre beim Campen

7 tips voor privacy op de camping

op 9 jun 2022

Kamperen is maximale vrijheid! Wat is er mooier dan met je tent, caravan of camper op een plek aan een meer, in een bos of in de bergen te staan? Maar vooral in het hoogseizoen kan het op grote campings druk en lawaaierig worden. Dan bieden de wanden van caravans, tenten en campers weinig bescherming tegen geluidsoverlast of glurende buren. Gelukkig is daar iets aan te doen. Met deze zeven tips zorg je voor zoveel mogelijk privacy op de camping. 

Lees meer
Peschiera del Garda

Een reis door de campinggeschiedenis: Camping Bergamini

op 18 mei 2022

Camping Bergamini ligt in de mooie Italiaanse badplaats Peschiera del Garda en werd opgericht in 1954 door Beppo, de grootvader van de huidige eigenaresse Giovanna. De camping is genoemd naar het kleine vissersdorp dat hier al sinds de oudheid ligt.

Lees meer
Hoogste golven ter wereld

Natuurspektakel tijdens het kamperen: tips voor natuur- en dierenliefhebbers

op 13 mei 2022

Honderdduizenden spreeuwen die in bijzondere formaties vliegen in het Deense Rickelsbüller Koog. Of de hoogste golven ter wereld in het Portugese Nazaré. Sommige natuurspektakels wil je gewoon niet missen. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal Europese natuurspektakels die je op sommige momenten in het jaar kunt zien. Hieronder lees je waar je moet zijn om deze natuurspektakels te spotten. Dan ben je op het juiste moment op de juiste plek bent.

Lees meer
Confidental Infomation