Camping de la Baie Trinité-sur-Mer

Een reis door de campinggeschiedenis: Camping de la Baie

op 14 jun 2022

In 1954 start Pierre Bernard een camping bij de boerderij in het Bretonse plaatsje La Trinité-sur-Mer.  Hoewel starten … ? Eigenlijk ontstaat de camping spontaan, omdat mensen komen vragen of ze hun tent in het veld mogen opzetten. De kampeerders zijn welkom en de familie verkoopt ze wat melk en groente. Als de kampeerders blijven komen, ontstaat er een camping met nieuwe diensten zoals een bar en de verkoop van brood. 

Lees meer
Privatsphäre beim Campen

7 tips voor privacy op de camping

op 9 jun 2022

Kamperen is maximale vrijheid! Wat is er mooier dan met je tent, caravan of camper op een plek aan een meer, in een bos of in de bergen te staan? Maar vooral in het hoogseizoen kan het op grote campings druk en lawaaierig worden. Dan bieden de wanden van caravans, tenten en campers weinig bescherming tegen geluidsoverlast of glurende buren. Gelukkig is daar iets aan te doen. Met deze zeven tips zorg je voor zoveel mogelijk privacy op de camping. 

Lees meer
Peschiera del Garda

Een reis door de campinggeschiedenis: Camping Bergamini

op 18 mei 2022

Camping Bergamini ligt in de mooie Italiaanse badplaats Peschiera del Garda en werd opgericht in 1954 door Beppo, de grootvader van de huidige eigenaresse Giovanna. De camping is genoemd naar het kleine vissersdorp dat hier al sinds de oudheid ligt.

Lees meer
Hoogste golven ter wereld

Natuurspektakel tijdens het kamperen: tips voor natuur- en dierenliefhebbers

op 13 mei 2022

Honderdduizenden spreeuwen die in bijzondere formaties vliegen in het Deense Rickelsbüller Koog. Of de hoogste golven ter wereld in het Portugese Nazaré. Sommige natuurspektakels wil je gewoon niet missen. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal Europese natuurspektakels die je op sommige momenten in het jaar kunt zien. Hieronder lees je waar je moet zijn om deze natuurspektakels te spotten. Dan ben je op het juiste moment op de juiste plek bent.

Lees meer
header geschiedenis

Een reis door de campinggeschiedenis: Ardoer camping de Noetselerberg

op 2 dec 2021

Ardoer camping De Noetselerberg in Overijssel bestaat al meer dan 50 jaar. In 1970 kreeg eerste eigenaar Jan een kampeervergunning voor de boerderij. De provincie was sceptisch en dacht dat Jan beter boer kon blijven. Maar Jan was altijd in voor iets nieuws en het kamperen begon enorm op te komen. Inmiddels wordt deze vijfsterrencamping gerund door de volgende generatie. Een stukje Nederlandse campinggeschiedenis.

Lees meer
Zwembadregels in Italië

Ken jij de zwembadregels in Italië?

op 8 mrt 2021

De zon staat hoog aan de Italiaanse hemel. Je bent net terug van dat mooie dorpje aan de rand van de heuvels en straks staat er nog zo’n heerlijke Italiaanse pizza op het menu. Maar nu is het tijd voor verkoeling. Ingesmeerd en wel loop je richting het zwembad, klaar om te duiken. Maar plots kijkt de badmeester je vragend aan: waar is je badmuts?

Lees meer
Confidental Infomation