header geschiedenis

Een reis door de campinggeschiedenis: Ardoer camping de Noetselerberg

op 2 dec 2021

Ardoer camping De Noetselerberg in Overijssel bestaat al meer dan 50 jaar. In 1970 kreeg eerste eigenaar Jan een kampeervergunning voor de boerderij. De provincie was sceptisch en dacht dat Jan beter boer kon blijven. Maar Jan was altijd in voor iets nieuws en het kamperen begon enorm op te komen. Inmiddels wordt deze vijfsterrencamping gerund door de volgende generatie. Een stukje Nederlandse campinggeschiedenis.

Lees meer
Zwembadregels in Italië

Ken jij de zwembadregels in Italië?

op 8 mrt 2021

De zon staat hoog aan de Italiaanse hemel. Je bent net terug van dat mooie dorpje aan de rand van de heuvels en straks staat er nog zo’n heerlijke Italiaanse pizza op het menu. Maar nu is het tijd voor verkoeling. Ingesmeerd en wel loop je richting het zwembad, klaar om te duiken. Maar plots kijkt de badmeester je vragend aan: waar is je badmuts?

Lees meer
Zwembadregels in Frankrijk

Welke zwembadregels zijn er in Frankrijk?

op 2 mrt 2021

Misschien heb je het weleens meegemaakt dat je in je zwembroek richting het campingzwembad liep en nét voordat je een duik wilde nemen werd je teruggefloten door de badmeester. Waarom? Waarschijnlijk omdat je een los model zwembroek droeg, iets dat in veel Franse zwembaden meestal niet is toegestaan. Daarom de regeltjes op een rijtje.

Lees meer

De Rothaarsteig: wandelen door het Sauerland

op 8 jul 2020

Op een paar uur rijden van de Nederlandse grens vind je de bergachtige regio Sauerland met het Rothaargebergte. Door dit mooie gebied loopt de wandelroute Rothaarsteig. Deze wandelroute van 154 kilometer begint in Brilon in het Sauerland en eindigt in Dilleburg in de regio Hessen. Een ‘Steig’ kun je vertalen als een steil wandelpad of bergpad. Dat betekent dat er onderweg aardig wat te klimmen en dalen valt door de heuvels van het Rothaargebergte. De wandelroute valt in de lichte tot middelzware categorie.

Lees meer
Noorwegen

Tips voor een kampeervakantie in Noorwegen

op 20 mei 2020

Noorwegen is het land met de zevende langste kustlijn ter wereld. In het oosten grens het aan Zweden, maar het hele westen van Noorwegen heeft mooie, uitgestrekte kustlijnen. In het noorden maakt het land een kleine bocht en grenst het aan Finland. De bijzondere ligging onderstreept de diversiteit van het land en maakt het tot een gevarieerde kampeerbestemming. En met onze tips kun je al helemaal niet wachten om Noorwegen te gaan ontdekken!

Lees meer
Confidental Infomation