elektrische camper

Elektrisch rijden en kamperen, hoe staat het ervoor?

op 19 okt 2021

Elektrisch rijden, e-power en duurzame energie staan vol in de aandacht. We zagen dit al op de Caravan Salon in Düsseldorf en de ontwikkelingen gaan inmiddels razendsnel. De belangrijke vragen zijn: wat is de actieradius van een elektrische trekauto of camper, kan een elektrische auto een caravan trekken, en waar vind ik laadpalen op de camping of onderweg? En natuurlijk: kan ik zo’n elektrische camper, trekauto of caravan eens uitproberen?

Lees meer
Tolvrij door Spanje reizen

Tolvrij reizen door Spanje? Dit zijn je opties!

op 12 jul 2021

Goed nieuws voor kampeerders die na de zomervakantie naar een Spaanse camping gaan. Want vanaf 1 september 2021 worden in Spanje twee nieuwe trajecten tolvrij. Maar wat zijn je opties als je nóg meer wil besparen? Eurocampings zet een aantal tolalternatieven in Spanje voor je op een rij.

Lees meer

Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor jouw vakantie?

op 4 feb 2021

De Brexit is nu eindelijk afgerond. En nu is ook duidelijk wat precies de gevolgen zijn van de Brexit voor jouw vakantie. En we hebben meteen goed nieuws, want het valt gelukiig behoorlijk mee. Je kunt gewoon op vakantie blijven gaan naar Groot-Brittannië of Noord-Ierland. Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Wist je dat je die lekkere Stilton van de Engelse markt niet meer mee terug naar Nederland mag nemen? En met een paar kratten bier kom je de grens ook niet meer over. En wachten bij de grens natuurlijk, maar dat hoort ook wel weer bij vakantie toch?

Lees meer
Dit zijn de 7 leukste Duitse vakantieroutes

Dit zijn de 7 leukste Duitse vakantieroutes

op 23 dec 2020

Wil je Duitsland écht leren kennen? Ga dan niet voll Gas over de Autobahn, maar trek er juist op uit over de Ferienstraßen. Geniet van de rust, stop waar je maar wilt en ontdek de natuur en al het andere moois dat Duitsland te bieden heeft. Om je op weg te helpen, zijn er al ruim 150 kant-en-klare vakantieroutes door Duitsland beschikbaar. Allemaal met een eigen thema. Ideaal dus om nu alvast inspiratie op te doen en straks weer veilig door Duitsland te reizen. Vind je het lastig om jouw favoriete route te kiezen? Dan ga ik je helpen. Laat je inspireren door deze zeven mooie Ferienstraßen!

Lees meer
Tol Spanje

De snelste (bijna) tolvrije routes naar Frankrijk en Spanje

op 4 okt 2020

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet he-le-maal … Als je op weg gaat naar het zonnige zuiden, liggen de nodige kilometers in het verschiet. De meest voor de hand liggende manier om die afstand af te leggen is via de snelwegen. Maar zowel in Frankrijk als in Spanje betaal je tol voor het deel dat je aflegt. Zie je dat niet zitten? Er is een leuk alternatief!

Lees meer
Confidental Infomation