De 10 beste campings in Frankrijk

17 mei, 2023 | Update: 7 mei, 2024

Frankrijk blijft een van de populairste kampeerlanden van Europa. En dat is natuurlijk niet voor niets! Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een fijne kampeervakantie: mooie stranden, prachtige natuur en historische steden. Met duizenden campings in Frankrijk kan het lastig zijn een goede keuze te maken voor je volgende kampeeravontuur. Daarom hebben wij de 10 mooiste campings in Frankrijk voor je op een rij gezet. Deze campings hebben in 2024 een ACSI Award gewonnen.

10x mooie campings in Frankrijk

1. Camping Cala Gogo

In het mediterrane Zuid-Frankrijk, in de buurt van Perpignan, ligt Camping Cala Gogo: verkozen tot ‘Beste camping’ in Frankrijk. Hier vind je alles wat je wenst voor een heerlijke vakantie! Zo is er een groot aquapark van 600 m² met glijbanen, ideaal voor waterratten! Ga je liever zwemmen in zee? Dat kan ook, want de camping heeft een eigen strandopgang. Er worden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd en iedere avond is er entertainment voor het hele gezin. Zing je favoriete liedje tijdens de karaokeavond of laat je dansmoves zien tijdens de foamparty.

Een kampeerder geeft in zijn beoordeling op eurocampings.nl aan:

“Leuke omgeving, zeer nette camping. Uitmuntend mooi zwembad, leuk terras, hartelijk welkom. Wat wil je nog meer! Ja het weer is meestal heerlijk en vergeet niet het strand en de heerlijke blauwe zee.”

Camping Cala Gogo

Camping Cala Gogo is verkozen tot ‘Beste camping’ in Frankrijk

2. Camping du Buisson

Kamperen in het park van een voormalig kasteel, dat klinkt toch als een sprookje? Bij Camping du Buisson is het mogelijk! Deze kleinschalige camping wordt in tweeën gesplitst door een riviertje. Het is een ideale plek voor mensen die houden van rust en natuur. Er is een klein zwembad en een klimparcours in het bos, waar kids zich lekker kunnen uitleven. De omgeving is bosrijk en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Een waardige winnaar dus in de categorie ‘Beste kleine, fijne camping’.

De camping wordt goed beoordeeld door gasten. Zo geeft iemand aan:

“Zeer vriendelijke familie, erg behulpzaam toen wij pech hadden met onze auto. De camping is rustig en klein, mooie ruime plekken.”

De 10 beste campings in Frankrijk

Bij de ‘Beste kleine, fijne camping’ du Buisson kampeer je in het groen en aan het water

3. Yelloh! Village Camping Le Sérignan Plage

Wat is een kampeervakantie zonder zwemplezier? Bij Yelloh! Village Camping Le Sérigignan Plage hebben ze dit goed begrepen. Er is hier namelijk een geweldig zwemparadijs! Het lagunezwembad is maar liefst 850 m² en biedt dus ruimte genoeg voor alle zwemliefhebbers.

Aan jonge kinderen is ook gedacht, want is er een waterspeeltuin van 800 m² met onder andere een glijbaan, waterkanonnen en pistolen. En er is meer: zo zijn er vijf spectaculaire glijbanen en een overdekt zwembad dat speciaal bedoeld is voor ouders met baby’s. Voor ontspanning kun je terecht in de Balneoruimte, met meerdere baden en een jacuzzi. Een terechte winnaar dus in de categorie ‘Mooiste campingzwembad’.

Kampeerders zijn enthousiast:

“Super camping, schitterende toegankelijke Balneo zonder extra kosten. Gezellig, tot diep in september ook entertainment en leuke winkeltjes en afhaal/restaurants van goede kwaliteit.”

De 10 beste campings in Frankrijk

Zwemliefhebbers opgelet! Bij Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage vind je een groot waterpark

4. Camping de la Baie

Aan de Côte d’Azur ligt de gezellige familiecamping De la Baie. Je kampeert hier tussen loof- en naaldbomen op nog geen 10 minuten lopen van de Middellandse Zee. Hier beleeft het hele gezin een leuke vakantie, en kinderen nog een beetje extra! De camping staat namelijk bekend om het professionele en enthousiaste animatieteam.

Zowel voor jonge kinderen als tieners is er van alles te beleven. Er worden ook regelmatig activiteiten als jeu de boules-toernooien en discoavonden georganiseerd. Verder vermaken de kids zich uitstekend in het zwembad, in de speeltuin of bij een van de vele sportieve voorzieningen. Camping de la Baie is daardoor de winnaar in de categorie ‘Leukste camping voor kinderen’ in Frankrijk.

Een kampeerder deelt zijn ervaring op eurocampings.nl:

“Camping met veel mogelijkheden. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, bijvoorbeeld in het zwembad. Je kan langs de kust prima wandelen, hoog op het pad en de zee. Goed restaurant met betaalbare prijzen, leuke georganiseerde jeu de boules competitie en 3x per week aquajogging.”

De 10 beste campings in Frankrijk

Bij Camping de la Baie beleeft het hele gezin een fijne vakantie, bijvoorbeeld in het zwembad

5. Esterel Caravaning

Bij Esterel Caravaning beleef je een heerlijke vakantie aan de zonnige Côte d’Azur. Behalve een mooi zwembad, een geweldige ligging aan zee en een leuk animatieteam, is er nog iets wat deze camping bijzonder maakt. Je kunt hier namelijk culinair genieten in maar liefst twee restaurants! Je hebt keuze uit lekkere gerechten met bijvoorbeeld verse vis of lokaal vlees. En er is een uitgebreide wijnkaart. Liever gewoon een pizza of frietjes? Ook dat is mogelijk. Niet verrassend dus dat Esterel Caravaning een ACSI Award heeft gewonnen in de categorie ‘Beste campingrestaurant’.

De camping wordt goed beoordeeld door kampeerders:

“Heerlijke grote caravan plaatsen. Zwembad is lekker warm, ook in het voorjaar. Overal bloemen dat maakt de sfeer lekker zomers. Je kunt zo vanaf de camping wandelen in het bloemrijke Esterel gebergte. Zeer zeker een aanrader.”

De 10 beste campings in Frankrijk

Esterel Caravaning heeft een ACSI Award gewonnen voor ‘Beste campingrestaurant’

6. Camping & Spa Airotel l’Océan

Fietsliefhebbers opgelet! In het hart van Gironde, bij het levendige stadje Lacanau, ligt Camping & Spa Airotel L’Océan, de ‘Beste fietscamping’ van Frankrijk. Deze camping ligt in een groene, heuvelachtige omgeving. Er is een uitgebreid fietsnetwerk in de omgeving, ideaal dus om eropuit te trekken met je tweewieler. Verder zit je op loopafstand van een van de mooiste stranden aan de Atlantische Oceaan, is er een mooi zwemparadijs en worden er activiteiten voor het hele gezin georganiseerd.

De 10 beste campings in Frankrijk

Vanaf Camping & Spa Airotel l’Océan maak je mooie fietstochten in de omgeving

7. Flower Camping Les Bouleaux

In de Elzas, omgeven door prachtige groene heuvels, ligt Flower Camping Les Bouleaux. Deze camping is winnaar van een ACSI Award in de categorie ‘Camping met de mooiste ligging’ in Frankrijk. Vanaf je kampeerplaats heb je een weids uitzicht op het mooie landschap en de camping zelf is erg groen. De omgeving is ideaal voor mensen die houden van wandelen, fietsen of mountainbiken. Je vermaakt je ook prima in het zwembad en kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin.

Kampeerders zijn enthousiast over deze camping:

“Zeer vriendelijke en gastvrije ontvangst. Behulpzame uitbaters en personeel. Voor ons een prima camping voor enkele dagen rust bij onze terugkeer van het drukke Gardameer. Sanitair vernieuwd en goed onderhouden. Zalige douches met warm water in overvloed! Overdekt zwembad; kan deels open bij mooi weer waarbij je kan relaxen op één van de ligstoelen in de kleine maar aangename ligzone aan het zwembad. Rustige camping. Wij komen zeker nog eens terug!”

De 10 beste campings in Frankrijk

De ACSI Award voor ‘Camping met de mooiste locatie’ in Frankrijk gaat naar Flower Camping Les Bouleaux

8. Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière

Hou je van een luxe vakantie op een grote camping waar je van alles kunt beleven? Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière is dan de perfecte plek voor jou! Het ultieme vakantiegevoel beleef je bij de mooi aangelegde lagune met wit zand en palmbomen. Verder zijn er meerdere verwarmde zwembaden en kun je gratis met de pendelbus naar het strand. Voor kinderen is hier van alles te beleven, van een springkasteel tot discoavonden en een skatepark. Ook honden hebben hier een fijne vakantie! Er is een heuse hondendouche, je kunt afvalzakjes verkrijgen en zelfs een hondencursus volgen. Ook zijn er mooie wandelgebieden in de omgeving. De camping heeft daarom dan ook een ACSI Award gewonnen voor ‘Meest hondvriendelijke camping’.

Een kampeerder geeft een positieve beoordeling:

“Een mooie camping met grote plaatsen. Er is een geweldige bar en terras waar je ook kunt eten. De beste troef zijn de eigenaren, die bijzonder vriendelijk en behulpzaam zijn.”

De 10 beste campings in Frankrijk

Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière heeft een mooi lagunezwembad en is de ‘Meest hondvriendelijke camping’

9. Camping Au Port Punay

Ga jij met de camper op pad? Camping Au Port Punay heeft een ACSI Award gewonnen voor ‘Beste camperplaatsen’ in Frankrijk. Op deze camping, vlak bij La Rochelle, kun je kiezen voor een comfortplaats van gemiddeld 90 m². Er is een camper service station waar je je water kunt verversen. Per verblijf krijg je een gratis muntje voor dit servicepunt. Verder heeft de camping een mooi zwembad en zit je op slechts 200 meter van de Atlantische Oceaan.

De camping wordt goed beoordeeld. Zo geeft iemand aan:

“We zijn hier voor de tweede jaar achterheen geweest en zijn er erg over te spreken. Aardige mensen, ruimte comfort plek en een levendige en mooie omgeving.”

De 10 beste campings in Frankrijk

Met de camper kun je uitstekend terecht bij Camping Au Port Punay

10. Camping Les Embruns

Een heerlijke vakantie beleef je aan de Bretonse kust! Hier ligt Camping Les Embruns, dat een verzorgde indruk maakt met veel bloemen, perken en fonteintjes. De kampeerplaatsen zijn ruim en overwegend vlak. Voor waterpret kun je naar het zwembad of naar het strand, dat op slechts 400 meter van de camping ligt. Groot pluspunt: bij Les Embruns is het sanitair luxe en modern. Ook zijn er voorzieningen voor gasten met een beperkte mobiliteit of een lichamelijke handicap. De camping heeft daarom een ACSI Award gewonnen voor ‘Camping met het beste sanitair’.

Kampeerders weten de camping te waarderen. Op eurocampings.nl staat de volgende beoordeling:

“We vonden de beplanting van de camping prachtig, het leek af en toe wel of je door een botanische tuin liep. De plekken zijn ook erg ruim met water en afvoer en keurig gemaaid gras. Sanitair (verwarmd) met allemaal kleine badkamers is ook fantastisch. De ligging is ook fantastisch, 2 prachtige stranden op loopafstand. Onderweg naar strand zijn er verschillende terrasjes voor ijs of een drankje. Camping heeft ook een goed restaurant en een kleine winkel. Dus al met al hebben we enorm genoten.”

De beste campings in Frankrijk

Camping Les Embruns is winnaar in de categorie ‘Camping met het beste sanitair’

Ben je benieuwd welke campings nog meer een ACSI Award hebben gewonnen? Bekijk alle winnaars van de ACSI Awards 2024. Lees ook onze blogs over de beste campings in Nederland, de beste campings in Spanje en de beste campings in Europa.

Tips voor een vakantie in Frankrijk

In veel Franse steden gelden milieuzones. Lees alles over de milieusticker Frankrijk. Ook handig om te weten: de zwembadregels in Frankrijk.

  • Auteur: Laura
  • De ideale vakantie bestaat voor mij uit een combinatie tussen relaxen en de omgeving ontdekken. Ik geniet van mooie wandelingen in de natuur en een dagje cultuur snuiven in een leuke stad sla ik ook niet af. Mijn favoriete Europese landen? Spanje en Griekenland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *