Ga naar de homepage

Camping Le Coin Tranquille ****

Algemene gegevens
Toon op kaart
Beschikbaarheid en prijzen
8,8
116 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Thema-avonden van de kok
  • Groot springkasteel voor kinderen
  • Deels overdekt zwembad
  • Wekelijkse wandeltochten
  • Prachtige fietsroutes
  • Kamperen met prachtig uitzicht

In het oosten van Frankrijk, op geringe afstand van de Italiaanse en Zwitserse grens en tussen de steden Chambéry en Lyon, ligt de gemoedelijke camping Le Coin Tranquille. De bergtoppen van de Alpen bieden een spectaculair achtergronddecor voor kampeerders. Hier, in hart van de regio Isère, speelt de natuur de hoofdrol. Groene velden, glooiende heuvels, meren en rivieren; de veelzijdige omgeving is een aaneenschakeling van bijzondere landschappen waar veel kleinschalige landbouw plaatsvindt. Bij aankomst op de middelgrote camping zal familie Vallon de gasten met veel enthousiasme en hartelijkheid welkom heten bij de roodgeschilderde receptie. Al sinds de jaren ’70 runnen ze camping Le Coin Tranquille, waarvan de naam ‘het rustige hoekje’ betekent. Dankzij de ligging wordt die naam ook echt waargemaakt.

Toon meer

De directe omgeving van de camping is rustig, maar toch makkelijk te bereiken vanaf de autoweg en dicht bij het dorpje Les Abrets. Op kleine afstand is er van alles te beleven voor het hele gezin.

Perkjes met kleurrijke bloemen

Camping Le Coin Tranquille oogt ruim, vriendelijk en verzorgd. De perkjes met kleurrijke bloemen geven extra sfeer. Het vlakke en landelijke terrein is aangelegd met veel groen. Vanaf meerdere plaatsen is er weids uitzicht op de bergachtige omgeving. Het middelpunt van de camping wordt gevormd door de receptie, het restaurant met bijbehorend terras en het zwembad. De doorgaande weg over de camping scheidt het terras en het rechthoekige, verwarmde zwembad van elkaar. Op drukke tijden is het zwembad de meest levendige plek op de camping. Kleine kinderen kunnen rustig in het peuterbad spetteren. Voor wie na het zwemmen lekker wil zonnen, staan ligbedjes klaar.

Kamperen met uitzicht

Alle kampeerplaatsen zijn omringd door halfhoge struiken, bomen en planten. Zo is er overal voldoende privacy en schaduw. Aan de brede straten liggen zijstraten die naar de staanplaatsen leiden. Grote plaatsen met prachtig uitzicht bevinden zich aan de rand van de camping. Verdeeld over de camping zijn er sanitairgebouwen, die allemaal verwarmd zijn zodra de temperatuur daalt. Overnachten op de camping kan ook in een van de comfortabele chalets met een eigen overdekt terras. Ze staan verdeeld over 2 delen op het terrein. Verder is er in de buurt van het grote sanitairgebouw een bungalow beschikbaar die plaats biedt aan drie personen.

Thema-avond van de kok

In het hoogseizoen verzorgt de kok thema-avonden. Gasten kunnen zich inschrijven voor een heerlijke barbecue of aanschuiven voor een rijkgevulde paella. Op andere dagen is er een uitgebreide kaart met allerlei streekproducten die het proberen waard zijn. Het ruime restaurant is goed aangeschreven vanwege de kwaliteit, de schappelijke prijzen en de sfeervolle inrichting met houten plafonds. Muziekliefhebber? Zorg dan dat je in het hoogseizoen op woensdagavond op het terras zit voor live-optredens. In het winkeltje dat grenst aan het restaurant is er ’s morgens veel keuze in verse broodjes.

Springkasteel

Camping Le Coin Tranquille behoort tot de meest kindvriendelijke camping volgens de organisatie van Kids Campings. Daardoor zijn de kampeerders die hier in de zomermaanden blijven met name jonge gezinnen, waaronder veel Nederlandse families. Het animatieteam spreekt naast Frans ook een aardig mondje Nederlands en Engels. Onder hun leiding is elke ochtend, behalve op zaterdag, de kinderclub. Spelletjes en knutselwerk vindt soms ook plaats in een gezellig ingerichte binnenruimte op het campingterrein. In het drukke seizoen is het kleurrijk springkasteel de grote favoriet. Ook tafeltennissen, boogschieten, badminton en basketbal zijn leuke activiteiten waar het hele gezin aan mee kan doen.

Wekelijkse wandeltocht met de eigenaresse

Even de benen strekken en de heerlijke frisse berglucht opsnuiven? Als je op Camping Le Coin Tranquille verblijft, kun je elke dag een ander rondje wandelen. Er liggen namelijk tientallen wandelpaden bij de camping. Elke week organiseert de eigenaresse Martine een wandeling in de omgeving voor kampeerders. Ze vertelt onderweg leuke details over de streek. Voor fietsliefhebbers liggen er prachtige paden klaar. Wie geen eigen fiets bij zich heeft, kan een fiets huren op de camping.

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

M. Brusseel

"Familiecamping met afgebakende plaatsen door natuurlijke begroeiing. Veel Nederlandse en Engelse kampeerders. Twee verwarmde zwembaden waarvan één met schuifdak. Animatie in het hoogseizoen. Heuvelachtige omgeving met de Alpen op de achtergrond. Goed restaurant (gesloten op dinsdag- en woensdagavond in het laagseizoen). Een echte aanrader !"

Inspecteur Mevr. M. Brusseel

M. Brusseel

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792623

Beoordelingen (116)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Sanitair
8,8
Personeel
9,1
Prijs-kwaliteitverhouding
8,9
Kindvriendelijkheid
8,7
Entertainment
8,6
Sportfaciliteiten
8,3
Zwembad
8,8
Eten en drinken
8,8
Omgeving
8,9

Pierre F, op deze camping in september 2023

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Uiterst vriendelijk personeel, mooie rustige ligging, accomodatie geweldig, heerlijk restaurant en fijn zwembad
Minpunten - Alles was superleuk
Bron: Ctoutvert

Audiens, op deze camping in september 2023

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Gezellige gezinscamping.
Super vriendelijk personeel
Heel goede keuken

Irene B, op deze camping in juli 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Wat een heerlijke camping, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders. Er wordt veel georganiseerd door de animatie, en er is rust na 23:00.
Minpunten - Ons plekje had behoorlijk wat hoogte verschil. Gevolg hiervan is dat de caravan uiteindelijk niet recht stond. Ook is het sanitairgebouw waar wij bijna naast stonden wat te klein voor de hoeveelheid gasten die daar komt douchen, zich verzorgen of de afwas komt doen.
Bron: Ctoutvert

Reinier den Uijl, op deze camping in mei 2023

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Een fijne camping met vriendelijk personeel . We komen er geregeld wanneer we in de buurt zijn. Fietsen naar de Rhône of de dorpen rondom les Abrets. Er is een mooi zwembad bijgekomen. De eerste eigenaren kenden we al toen de camping pas geopend werd in de jaren 80. Een aanrader! Ook voor enkele dagen.

Toon Wvp, op deze camping in september 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Fijne camping met veel ruime plaatsen. Personeel zeer vriendelijk, behulpzaam en klantgericht. Heerlijk zwembad welke in naseizoen niet druk was. Het restaurant was elke dag wel druk wat alles te maken had met de kwaliteit. Prachtige omgeving voor wandelingen en fietstochten. Serieuze kortingen op langere verblijf. Sanitair super.

D.G. van Hoeven, op deze camping in augustus 2022

8,3

Reisgezelschap: Senioren

We hebben deze zomer één week op deze camping gestaan. Ja, het plekje is rustig, maar de onder Nederlanders populaire camping is zeer levendig en in onze week tsjokvol. Dan blijkt het mooie sanitair maar net toereikend . Het niet zo grote zwembad is prachtig, maar er is geen enkel toezicht... Even rustig zwemmen is alleen \'s avonds mogelijk. Afkoelen in één van de omliggende meren is naar ons idee dan een betere optie. Anders dan in de brochure staat, moet bij aankomst direct het volledige bedrag worden afgerekend. Veel uitstapjes in omgeving mogelijk, maar je bent al snel 50 tot 100 km aan het rijden. Het uitzicht op het voorgebergte van de Alpen, Massif de la Chartreuse, is vanaf de plaatsen langs de rand van de camping schitterend. Veel supermarkten op korte afstand. Nederlandse animatie.

Jan Vleeshouwers, op deze camping in juli 2022

9,0

Reisgezelschap: Paren

geweldige camping op een plek waar je ze niet verwacht
vriendelijke ontvangst en konden een mooie plek uitzoeken.

Niels&Siel, op deze camping in juni 2022

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Mooie grote afgebakende plekken. Alles goed geregeld! All-inclusieve camping; net en verzorgd sanitair, groot debiet aan water in de douches, ook een apart kinderbadje. Zwembad top voor jong en oud!

Audiens, op deze camping in september 2021

8,3

Reisgezelschap: Senioren

Uiterst vriendelijk

George-Jan le Roy, op deze camping in september 2021

8,3

Reisgezelschap: Senioren

Heerlikke relaxte camping, vriendelijk personeel en heerlijke accomodatie om te verblijven.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 43,00
Richtprijs 2
€ 58,00
Openingsperiode *
30-03-2024 t/m 03-11-2024
Oppervlakte
10 ha
Hoogteligging
398m
Aantal toerplaatsen
176 (100 - 120m2)
Aantal huuraccommodaties
16
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:180 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:1
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:3G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 10 ampère
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:10-07/18-08
  • Pizzeria
    • periode:01-05/15-09
  • Afhaalmaaltijden
  • Eenvoudig menu
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:1
  • Bungalows/chalets
    • aantal:15
  • Fietsen
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Binnenzwembad d.m.v. schuifdak
    • oppervlakte:120 m2
    • Verwarmd:ja
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:180 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:16 m2
    • Verwarmd:ja
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:16 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:08-07/23-08
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
  • Babyroom
  • Springkussen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Boogschieten
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:08-07/23-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:7 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère, 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Tijdelijke plaatsen buiten de camping zonder stroom
    • aantal:5
  • Ondergrond
    • Ondergrond:grass

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 17.2° 17.4° 20° 18.4° 17.9° 12.6° 10.1°
Min 8.1° 6.2° 6.6° 8.5° 7.9° 5.7° 3.9°
Neerslag 85% 5% 5% 75% 5% 95% 90%
Windrichting ZO NW ZW NW NW NW N
Windkracht 3 2 3 2 2 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 83% 54 2
Feb 77% 55 3
Mrt 62% 63 5
Apr 74% 68 6
Mei 68% 86 7
Jun 69% 77 8
Jul 68% 61 9
Aug 74% 77 8
Sep 80% 75 7
Okt 83% 80 4
Nov 81% 71 3
Dec 81% 59 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Le Coin Tranquille
    6 chemin des Vignes (Le Véroud)
    38490 / Les Abrets
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°32'29"N 5°36'29"E
  • A43 Lyon-Chambéry. Afslag 10 Les Abrets. Bij rotonde li tot centrum. Dan ri Pont-de-Beauvoisin (N6). Na 1,5 km is cp li van de weg aangegeven. Over spoorlijntje en nog 1 km weg vervolgen.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Le Coin Tranquille boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.coin-tranquille.com

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Le Coin Tranquille. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Le Coin Tranquille ****

Camping Le Coin Tranquille
Camping Le Coin Tranquille
Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille
Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille Camping Le Coin Tranquille

Camping Le Coin Tranquille ****

Camping Le Coin Tranquille
Camping Le Coin Tranquille

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen