Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Turku en Pori

Een kampeervakantie in Turku en omgeving laat u het mooiste van de Finse natuur en de Finse geschiedenis van dichtbij meebeleven. Op een camping in Turku en Pori, zoals de streek in het zuidwesten rond de voormalige hoofdstad Turku heet, maakt u kennis met een bijzondere streek vol historie.

Duinen, zandstranden, heuvels en bossen

De streek rond Turku heeft het allemaal: prachtige natuurgebieden, duizenden baaitjes achter de duinen, zoals overal in Finland veel water en natuurlijk het mooie, oude Turku. Turku was tot 1812 de Finse hoofdstad. De stad die in de twaalfde eeuw werd gesticht door Zweedse kruisvaarders, heeft onder andere een kathedraal en een kasteel uit de dertiende eeuw. Nu is het de hoofdstad van de provincie West-Finland.

Er zijn prachtige campings vaak natuurcampings waar echte kampeerliefhebbers komen, die het niet van drukte en vertier op de camping moeten hebben. Op veel Finse campings kunt u heerlijk ontspannen in een sauna, een Finse uitvinding (sauna is het Finse woord voor 'rook').

Kamperen in Zuid-Finland betekent: ruimte en rust. In deze streek wonen maar twee miljoen mensen op een oppervlakte van meer dan 70.000 m². Er zijn een paar campings bij Turku, de meeste campings liggen aan de westkust.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​