Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Dordogne

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Dordogne

Reg

Zeer mooie omgeving

J.G. Meijer

Alles wat je hartje begeert kun je er vinden. Cultuur, Geschiedenis, landschappelijk schoon, sportieve mogelijkheden als kanovaren en fietsen.

H. de Jong

Centraal in de Dordogne, vlakbij de plaats waar de Vezere uitkomt in de Dordogne.

Avontuur en natuur gaan samen in de Dordogne

De Dordogne is een van de meest geliefde kampeerbestemmingen van Frankrijk. Niet gek, als je bedenkt dat het hier bijna altijd mooi weer is, je talloze activiteiten kunt ondernemen in de natuur én je ook nog eens vele middeleeuwse dorpjes en steden kunt bewonderen. In de Dordogne hoef je je echt geen dag te vervelen.

Ontdek de geschiedenis van de Dordogne

Naast de indrukwekkende natuur zijn de prehistorische schilderingen in de Grotten van Lascaux een van de vele hoogtepunten van de Dordogne. De oorspronkelijke grotten, bij het stadje Montignac, zijn al sinds de jaren ’60 afgeschermd. Maar de Fransen hebben de millennia-oude grotschilderingen prachtig nagemaakt en daar een museum omheen gebouwd.

Naast een uitstapje naar de prehistorie kun je in de Dordogne ook volop genieten van de Middeleeuwen. In steden en dorpjes als Sarlat-la-Canéda, Bergerac, Perigueux kun je hele dagen rondwandelen en genieten van de leuke huisjes en indrukwekkende kastelen en burchten. En, zoals je mag verwachten in Frankrijk, vind je er genoeg goede restaurants en terrasjes om even tot rust te komen.

Ontdek de Dordogne vanaf het water

Een echte aanrader is een kanotocht over de Dordogne. Je kunt zelfs kiezen voor meerdaagse kanotochten waar je ’s nachts op het kiezelstrand slaapt naast de rivier! Vanaf de rivier heb je een uniek zicht op de vele kastelen van de Dordogne, zoals het Chateau de Beynac en het Chateau de Castelnaud die hoog op de kliffen boven de rivier uittorenen.

Van mei tot oktober aangenaam kampeerweer

Het weer in de Dordogne is de hele zomer heerlijk. Hoge temperaturen van tegen de dertig graden en weinig regen zorgen voor ideaal kampeerweer. Veel campings in de Dordogne staan aan een rivier of hebben een zwembad, dus verkoeling is nooit ver te zoeken. In de zomer kan er nog wel eens een flinke onweersbui ontstaan. Maar die trekken meestal snel over. Vanaf mei tot eind oktober is de gemiddelde dagtemperatuur van twintig graden al prima voor een kampeervakantie.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen