Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Kymi

Een kampeervakantie in Kymenlaakso, in het Nederlands heet de streek Kymi, betekent de sfeer proeven van de typisch Finse streek in het uiterste zuidoosten van het land aan de grens met Rusland. De Russische invloed in deze streek is duidelijk te merken. Op een camping in Kymi zoekt u vooral rust en natuur, maar een dagtocht naar Helsinki, één van de mooiste steden van Scandinavië, is echt een must. Ook een tochtje naar Vyborg in Rusland is heel eenvoudig.

Kamperen in Kymi: de kuststreek rond Kotka aan de Russische grens

De campings in Kymi liggen aan de grillige zuidkust met zijn honderden eilanden en eilandjes, of iets verder naar het noorden, in het merengebied boven Lappeenranta. De belangrijkste plaats in deze streek, die in het Fins Kymenlaakso heet, is Kotka aan de monding van de rivier de Kymi.

De stad werd ooit gesticht op een eilandje voor de monding van de Kymi en was lange tijd het centrum van de houtverwerkingsindustrie. De naam Kotka betekent arend of adelaar. Toen het oostelijke Vyborg werd afgestaan aan Rusland, werd Kotka de belangrijkste haven in Finland na Helsinki. Wie met de boot naar Finland reist, komt meestal aan in Helsinki.

Een kampeervakantie in Kymi, in het zuiden van Finland is heerlijk kamperen aan het water, aan een van de honderden, prachtige meren of langs de mooie zuidkust. Uw camping in Zuid-Finland heeft vast en zeker een plaats om vers gevangen vis te bereiden of heerlijk van de echt Finse sauna te genieten! Een bezienswaardigheid in deze regio is een vissershut die voor de Russische tsaar Alexander werd gebouwd aan een stroomversnelling in de Kymi rivier.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen