Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Uusima

Een kampeervakantie in Uusima, het zuidelijkste stukje Finland, is iets voor mensen die van echt kamperen in zijn puurste vorm houden. De zuidkust is verrassend zonnig. In de zomer duren de dagen veel langer dan in Zuid- en Midden-Europa en zijn de nachten erg kort. Wie bij Finland alleen aan kou denkt, heeft het mis: 's zomers wordt het in het zuiden gemiddeld 20 graden. Op een camping in Uusima zoekt u vooral rust en natuur, maar een dagtocht naar Helsinki, één van de mooiste steden van Scandinavië, is echt een must.

Kamperen in Uusima: de streek rond Helsinki met honderden zonnige eilandjes

De campings in Uusima zijn gemakkelijk te bereiken: heel veel bootverbindingen en veerdiensten naar Finland komen hier aan. Helsinki is onder andere zo'n bijzondere stad omdat het centrum en het marktplein direct aan het water liggen; schepen leggen hier vlakbij aan.

Helsinki is gebouwd op een rotsige landtong in de Finse Golf. De stad heeft, mede omdat Helsinki in de 19de eeuw werd ingelijfd door Rusland, een niet alledaags, Scandinavisch uiterlijk. Een voorbeeld hiervan is de Russisch-Orthodoxe Uspenski kathedraal van rode baksteen. Verder zijn er prachtige wijken, helemaal in Jugendstil opgetrokken, of met knusse straatjes en steegjes. Helsinki is in alle opzichten de culturele hoofdstad van Finland en een uitgaansstad bij uitstek: u vindt er moderne musea, theatergezelschappen en de nationale opera.

Een camping in Zuid-Finland ligt nooit ver van het water en hebben soms een bijzondere locatie: wat dacht u van een park rond een authentiek Fins landhuis? De omgeving van Helsinki heeft prachige naald- en berkenbossen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen