Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Veluwe in Nederland

Campings op de Veluwe liggen in het grootste bos- en natuurgebied van Nederland. Prachtige bomen, zandvlaktes, beken en talrijke plantensoorten omringen hier uw camping. Veluwe staat voor natuurbelevenis. Ook vindt u veel gezellige en historische steden op en rond de Veluwe! 

Tips 

•    Wilde dieren spotten op één van de wildobservatieposten 
•     Stedentripjes naar Arnhem, Apeldoorn en middeleeuws Elburg
•    Ontdek de Hoge Veluwe te fiets, er ligt zo’n 40 km aan fietspaden

Kamperen in natuurschoon

Campings op de Veluwe, gelegen in provincie Gelderland, zijn erg divers. Zo zijn er gemoedelijke, kleine campings waar enkel de natuur centraal staat, maar ook campings met volop sportmogelijkheden, restaurants, animatie en zwembaden.

Er zijn ook campings met overdekt zwembad, al dan niet verwarmd. Ideaal, want in Nederland bent u lang niet altijd verzekerd van goed buitenzwemweer. 

Wilt u graag kamperen, maar beschikt u niet over een eigen kampeermiddel? Geen paniek, een accommodatie huren is ook mogelijk op een groot aantal campings. Bungalows en stacaravans zijn de meest voorkomende opties.

Bezienswaardigheden 

De Veluwe bestaat uit twee parken, Het Nationale Park de Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. U kunt een hele vakantie vullen met wandelen en fietsen. Campings zijn daar een goede uitvalsbasis voor. In de directe omgeving van uw camping vindt u vaak mooie paden. 

Genoeg zult u niet snel krijgen van de prachtige dennen-, loof- en gemende bossen. Van de vennen, plassen, heides, zandvlaktes, de 500 verschillende plantensoorten en het rijke dierenleven op de Veluwe. Bezienswaardigheden zijn er echter ook buiten de natuur: 

•    Hanzestad Elburg
Deze middeleeuwse vesting aan het Veluwemeer is een must see tijdens uw vakantie. Maak een stadswandeling en bezoek de musea. In de haven van Elburg ontdekt u de visserijgeschiedenis van het stadje. 

•    Provinciehoofdstad Arnhem
Arnhem ligt aan de zuidelijke kant van de Veluwe. U kunt hier de dierentuin Burgers Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken. Een dagje winkelen in de gezellige binnenstad of musea bezoeken is ook erg leuk. 

•    Apeldoorn
Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een bezoek waard. U kunt hier het voormalig koninklijk Paleis het Loo, tegenwoordig een museum, bezoeken. Ook vindt u hier leuke attracties zoals dierenpark de Apenheul.

Het weer

Het klimaat op de Veluwe is net als in de rest van Nederland een gematigd zeeklimaat. Het is hier zomers vaak warm, maar nooit echt heet. Ideaal voor een verblijf op de camping. Op de Veluwe regent het wel meer dan in andere delen van Nederland. Maar daar heeft u dan weer de prachtige, weelderige natuur aan te danken! 

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >