Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Kuopio

Een kampeervakantie in Kuopio, Oost-Finland betekent genieten van de duizenden meren omgeven door groene heuvels, die deze regio rijk is. Een boottocht of een wandeltocht zijn één van de vele buitenactiviteiten die u kunt ondernemen vanaf uw camping in Kupio. Als u vooral rust en natuur zoekt, dan is kamperen in Kupio zeker de moeite waard. Maar een dagtocht naar Helsinki, één van de mooiste steden van Scandinavië, is echt een must.

Centraal in het Oost-Finse merengebied

De campings liggen altijd in de buurt van een meer. Dit is het echte Finland, het hart van het ‘Land van de Duizend Meren'! De regio is genoemd naar de middelgrote stad Kuopio met 90.000 inwoners, die is omgeven door het meer Kallavesi. De belangrijkste bezienswaardigheid is de uitkijktoren op de Puijo-heuvel.

Kuopio is een typisch Finse stad, met een rastervormig stratenpatroon, dat nog versterkt wordt doordat de blokken tussen twee straten doormiddengesneden worden door smalle steegjes. Kuopio is de zetel van de aartsbisschop van de Fins-Orthodoxe kerk.

De stad staat in Finland bekend om de visspecialiteit 'Kalakukko' en het speciale Savo-dialect van de inwoners. Internationaal heeft Kuopio naam gemaakt als wintersportoord vanwege de skispringschansen en de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen