Kamperen in een tent: sfeervol en vrij

Je ervaart het ultieme back-to-nature gevoel als je kampeert in een tent. Je overnacht midden in de natuur en je kookt je eigen potje op een gasstelletje. Een avontuurlijke manier om je vakantie door te brengen en verrassend genoeg heel geschikt voor de beginnende kampeerder. Voor ieder gezin is wel een passende tent te vinden. Van een luxe familietent tot een eigen koepeltentje voor de kids, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het is heerlijk in een tent

In een tent ben je slechts van de natuur gescheiden door een dun tentzeil. ’s Nachts hoor je de krekels tsjirpen en het gefilterde schijnsel van de maan dient als sfeervol nachtlampje. Slapen doe je op een luchtbed of matje, die tegenwoordig bijzonder comfortabel kunnen zijn, en ook de keuze in goede slaapzakken is groot. ’s Ochtends rits je de tent open en stap je met je blote voeten in het frisse gras. De croissantjes van de bakker smaken extra lekker tijdens een buitenontbijt en een eitje koken doe je buiten op je gasstelletje. Kamperen in een tent is heerlijk ontspannen.

Kamperen met het gezin: de tunneltent

‘Dicht bij de natuur’ is een uitspraak die naadloos aansluit bij kamperen in een tent, maar dat betekent niet dat je een vakantie zonder comfort in het vooruitzicht hebt. Welk type kampeerder je ook bent of wilt zijn, je kan altijd een tent vinden die bij je past. Het opzetten van een tent is tegenwoordig geen stressfactor meer. Voor gezinnen is de tunneltent een populaire optie. Dit type tent zet je makkelijk op en door de gebogen stokken heb je veel (sta)ruimte. Nog makkelijker, maar iets prijziger, zijn luchttenten. Hier zijn de buizen vervangen door tubes, een soort luchtkokers. Deze pomp je gewoon op met een voetpomp of met een compressor.

Welke tent moet ik kopen?

Bij de aankoop van een tent moet je met meerdere dingen rekening houden, zoals met hoeveel personen je op vakantie gaat. Tijdens een flinke regenbui zit je met zijn allen binnen, dus daar moet genoeg ruimte voor zijn. Ook de bagage moet je ergens kwijt. Grote familietenten hebben ruimte voor vier tot acht personen, aparte slaapgedeeltes en een ‘woonkamer’. Je kan ook kiezen voor een kleiner budgetmodel. Zijn de kinderen wat ouder, dan is een extra bijzettentje natuurlijk ook een optie. Zo zijn ze op gehoorafstand en zelfstandig kamperen is voor hen een nog groter avontuur.

Is een tent duur?

Voor elk budget koop je een tent. De aanschaf hoeft geen grote kostenpost te zijn als je een beginnende kampeerder bent. Tenten zijn er van basis tot luxe, een simpel koepeltentje is relatief goedkoop en een uitgebreide familietent is wat duurder.

Het materiaal waar de tent van is gemaakt, is ook iets om over na te denken. Trek je veel rond, dan is polyesterdoek een uitkomst. Katoen wordt vaak gekozen door kampeerders die langer op dezelfde plek blijven staan, maar is wel wat duurder. Polykatoen is een mengvorm die zowel bij droog en bij nat veel voordelen biedt, je profiteert van beide voordelen. In de winkel kunnen ze precies vertellen welke tent matcht bij jouw wensen.

Kamperen met een tent is flexibel

Een populair gebied voor tentkampeerders is Zuid-Europa, en niet zonder reden. De kans op mooi weer is aanzienlijk groter en niet alleen aan de kust zijn mooie campings te vinden. Er zijn veel bijzondere plekjes voor tentkampeerders. Op sommige campings zijn speciale tentenveldjes waar je alleen met andere tentjes staat. De staanplaats voor een tent hoeft ook aan minder eisen te voldoen dan wanneer je met een vouwwagen of caravan op pad bent. Juist de glooiende, knussere plekken op de camping zijn een toevoeging aan je kampeerervaring. Een tent zorgt voor flexibiliteit en avontuur. Een meerwaarde voor je vakantie!

Huren

Wil je graag eens overnachten in een tent, maar wil je niet direct kopen? Steeds meer campings verhuren kant-en-klare tenten. Van een volledig ingerichte basistent tot heuse safaritenten en tipi’s, de keuze is enorm.

Confidental Infomation