...
Blauwborst

Vogels kijken: 7 mooie vogelgebieden in Europa

op 13 mei, 2024

Pak je verrekijker en camera maar in: we gaan vogels spotten! De diversiteit van de Europese vogelpopulatie is enorm. En wanneer kun je daar nu beter van genieten dan op vakantie? Daarom lichten we zeven toplocaties voor je uit waar je bijzondere vogels kunt ontdekken én prachtig kunt kamperen.

Lees meer

Vouwwagen huren voor beginners. Het complete overzicht!

op 13 mei, 2024

Wil jij dit jaar op reis met een nieuw kampeermiddel? Denk dan eens aan een vouwwagen. Dat is de ideale combinatie tussen een caravan en een tent. Wist je dat je op steeds meer plekken een vouwwagen kunt huren? Zo kun je ontdekken of deze tent op wielen iets voor je is. Waar je op moet letten bij het huren van een vouwwagen, lees je hier.

Lees meer
75 jaar na D-Day

Bezoek de historische plaatsen van D-Day

op 10 mei, 2024

Normandië en D-Day zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In juni 1944 kozen de geallieerden de Normandische stranden uit voor een historische militaire operatie. Bekende films en series als Band of Brothers, Saving Private Ryan en The Longest Day vertellen je al veel over deze gebeurtenis, maar soms moet je iets ook met eigen ogen hebben gezien. Ik laat je vijf plekken zien die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens D-Day en ook nu nog erg bijzonder zijn om te bezoeken.

Lees meer
camperregels in spanje

Camperregels in Spanje; waar moet ik op letten?

op 8 mei, 2024

De Spaanse Costa’s, steden als Madrid, Valencia en Barcelona, het mediterrane klimaat of juist de natuur en de Spaanse binnenlanden. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om naar Spanje te gaan en jaarlijks trekken duizenden Europeanen er met de camper op uit richting dit fraaie vakantieland. Maar hoe zit het nu met de verkeersregels en camperregels in Spanje? Op welke wegen hoef je geen tol te betalen en wat is de maximumsnelheid in...

Lees meer
Milieusticker Duitsland

Milieusticker Duitsland, alles wat je moet weten

op 7 mei, 2024

Als je op vakantie gaat in Duitsland, is het belangrijk om de milieusticker Duitsland op je auto, trekauto of camper te plakken. In veel Duitse steden, zoals Düsseldorf, Keulen en Essen, zijn er milieuzones waar het verplicht is om een milieusticker te hebben. Welke milieusticker heb je nodig in Duitsland, waar kun je de milieusticker kopen en waar moet je de milieusticker plakken? We helpen je op weg. Nieuw: de blauwe milieusticker voor elektrische auto’s.

Lees meer
Beste campings in Frankrijk

De 10 beste campings in Frankrijk

op 7 mei, 2024

Frankrijk blijft een van de populairste kampeerlanden van Europa. En dat is natuurlijk niet voor niets! Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een fijne kampeervakantie: mooie stranden, prachtige natuur en historische steden. Ontdek de 10 beste campings in Frankrijk, winnaars van de ACSI Awards 2024.

Lees meer