Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Centraal-Griekenland

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Centraal-Griekenland

Sjoerd postma

Goed bereikbare stad Stylida met veel mogelijkheden onder handbereik en uiteraard echt mooie griekse omgeving.

peter van den broek

ongekend boeiend en van hieruit prima doortrek mogelijkheden naar noord en west Griekenland

peter van den broek

geweldig vertrekpunt naar west en noord Griekenland door prachtige natuur en over goede wegen. zoals Meteora kloosters, eilanden voor de westkust bij Lefkada en Kastoria op weg naar Macedonie.

Op vakantie op een camping in Centraal-Griekenland

Griekenland is bekend als de bakermat van onze hedendaagse beschaving. En als een lieflijk, gastvrij vakantieland! Midden in dit uitgestrekte en zonnige land ligt het gebied rond hoofdstad Athene met een rijke historie en een prachtig, bergachtig landschap. Kamperen bij Athene: zon, zee en oude kunstschatten.

Campings in Centraal-Griekenland: veel monumenten rond Athene en Delphi

Kamperen in Midden-Griekenland is alleen al de moeite waard vanwege de vele monumenten die nog iets laten zien van onze vroegste beschaving. Het is onder andere de streek van het legendarische Delphi, bekend van het Orakel van Delphi. En op het schiereiland Attika ligt de hoofdstad Athene met de wereldberoemde Akropolis waarop het Parthenon staat. De stad Athene is al 7000 jaar bewoond. Nu is het een wereldstad met 3 miljoen inwoners, een derde van alle Grieken!

Maar er is veel meer te zien in Midden-Griekenland: een kampeervakantie in Centraal-Griekenland lijkt op een zonovergoten snoepreisje door één groot openluchtmuseum met overblijfselen uit de oudheid. Maar u verblijft ook in een land met 300 dagen per jaar zon, prachtige bergen zoals de Parnassos en veel groen.

Ondanks het warme klimaat is Griekenland zeker niet dor en droog om te zien! De plaatsen waar het bos is verdwenen maar de grond niet in gebruik is genomen door boeren, zijn nu overwoekerd door altijd groene steeneiken, aardbeibomen, johannesbroodbomen en wilde olijfbomen. Op extreem droge plaatsen groeit de frygana, een altijd groene lagere begroeiing van stekelige struiken en geurige kruiden, zoals tijm en lavendel.

Veel campings in Midden-Griekenland liggen aan zee, aan een van de honderden mooie stranden en baaitjes. Grieken gaan graag en veel uit eten, dus keus genoeg om te genieten van heerlijke Griekse gerechten!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen