Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

Populaire plaatsen Peloponnesos

Toon meer plaatsen in Peloponnesos

Alle plaatsen

Populaire campings Peloponnesos

Camping Erodios Camping Erodios

Camping Erodios

Griekenland - Peloponnesos - Gialova

Aan de baai van Navarino ligt de luxe driesterrencamping Erodios. Hier versloegen de Grieken in 1827 in een gigantische zeeslag de Ottomanen, en wonnen zo...

Richtprijs € 31,50

Simos Camping Simos Camping

Simos Camping

Griekenland - Peloponnesos - Elafónisos

Simos Camping ligt op een unieke locatie: in het beschermde natuurgebied van het idyllische eilandje Elafonisos in het zuiden van de Peloponnesos. Achter de duinen,...

Richtprijs € 28,00

Vakantiethema's Peloponnesos

Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping op de Peloponnesos

Kamperen op de Peloponnesos: dat betekent mogelijkheden te over voor een heerlijke, interessante of ontspannen vakantie. Het eiland is genoemd naar de Griekse held Pelops. Nesos betekent eiland. De Peloponnesos of Peloponnisos in het Grieks, was in de oudheid van belang, onder andere omdat het de regio was van Sparta, de eeuwige rivaal van Athene. Verder lag er de antieke stad Korinthe, nu te zien in Archaia Korinthos. Ook het heiligdom van de Griekse godin Hera in Argos was heel beroemd. En niet te vergeten Olympia, de bakermat van de moderne Olympische Spelen!

Kamperen op de Peloponnesos: zonnig schiereiland boordevol historie

Kamperen op de Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland betekent voor wie dat wil: een reis terug in de tijd. Zoveel getuigen van de oude, Griekse beschaving zijn rondom uw camping op de Peloponnesos nog te zien. Het enorme schiereiland is alleen met het vasteland verbonden door de smalle Landengte van Korinthe. Die landengte wordt weer doorsneden door het Kanaal van Korinthe.

Ondanks de zuidelijke ligging en de hoeveelheid zon is de Peloponnesos verrassend groen. In het midden ligt het bergland Arcadia, naamgever van onze 'Arcadische' landschappen, wat wil zeggen: landelijk, eenvoudig.

Het schiereiland in het zuiden van Griekenland is ook heel goed met de trein te doorkruisen. Dat gaat wel wat langzaam (40 km per uur), maar het is in verhouding erg goedkoop. Een kampeervakantie op de Peloponnesos kost op die manier wat tijd, maar u ziet erg veel van het prachtige landschap! De campings op de Peloponnesos liggen soms paradijselijk, hoog op de rotsen aan zee, of in de schaduw van oude olijfbomen.