Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Thessalië

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Thessalië

Frits Vrijburg

De Pilion is een prachtig schiereilandje met leuke dorpjes en mooie baaitjes waar je goed kunt zwemmen en snorkelen.

Marianne Euser

Het Pelion gebergte is echt heel mooi met leuke dorpjes

W Foppen

Veel te zien en mogelijkheden te over om de omgeving te verkennen

Op vakantie op een camping in Thessalia en op de Sporaden

Thessalia (Thessalië in het Nederlands) is een gebied in het noordoosten van Griekenland, dat grenst aan Macedonië en Centraal-Griekenland. Een prima regio als u van een warme zomer aan de Egeïsche Zee houdt. Door het landklimaat heeft het gebied bloedhete zomers en winters met strenge vorst. Thessalia wordt omzoomd door bergen. De rivier de Pinios stroomt door het schilderachtige Tempi-dal naar zee. Niet zo'n heel bekend vakantiegebied, maar u kunt prachtig kamperen op een camping in Thessalië. Voor de kust liggen bekende vakantie-eilanden als Skiros, Chios, Lesbos, Limnos, Thasos en Samothraki: de Sporaden!

Kamperen in Thessalia en op de Sporaden: authentiek Grieks landschap

Kamperen in Thessalië en op de Sporaden is echt iets voor mensen die van boeiende landschappen en zee houden. Aan de noordgrens ligt de legendarische berg Olympus. Wereldberoemd zijn de Meteora rotsen, ontstaan doordat de rivier de Pinios zich in miljoenen jaren een weg naar zee heeft gebaand en daarbij de rotsen op een grillige manier uitholde.

Dit stukje Noordoost-Griekenland heeft een bewogen geschiedenis: in de Middeleeuwen was Thessalië onderdeel van het Byzantijnse Rijk, later werd het veroverd door Turkije. Pas in 1913 werd het hele gebied Grieks.

Een kampeervakantie in Thessalië is kennismaken met authentiek Griekenland. Het is een belangrijk agrarisch gebied met tabak, olijven, citrusvruchten en graan. 's Winters trekken er ook nomadische herders rond met hun kuddes. De campings in Thessalia liggen voornamelijk op het lange schiereiland bij de stad Volos aan de Egeïsche Zee.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen