Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Thracië

Een kampeervakantie in Thracië in het noorden van Griekenland, aan de grens met Turkije, laat u kennismaken met Griekenland op zijn mooist. Maak van hieruit een boottocht naar een eiland, bijvoorbeeld Samothraki of Thasos, twee van de Sporaden. Of wandel vanaf uw camping in Thracië naar het oude Alexandropoulos aan de Egeïsche Zee.

Kamperen in Thracië: tussen oude beschaving op de grens van drie werelden!

Kamperen in Thracië kunt u alleen al voor de vele zonuren en de prachtige kustlandschappen doen. Een kampeervakantie in Thracië is heel goed te combineren met een bezoek aan de rest van het mooie Macedonië of het noordelijkste stukje Turkije aan de Zee van Marmara, of de Turkse stad Istanbul! Maar in Grieks Thracië zelf is natuurlijk genoeg te zien voor een lange, indrukwekkende vakantie vol hoogtepunten!

Het Thracische rijk uit de Oudheid strekte zich tussen 4000 voor Christus tot driehonderd jaar na het begin van de jaartelling uit van de Kaukasus naar het zuidwesten van Europa. Het gebied was van groot strategisch belang en heeft dan ook vele heersers gekend. Het lag in het tegenwoordige Bulgarije en Griekenland en het Turkse Trakya. De eerste Griekse kolonies in Thracië heetten Byzantium en Apollonia. Maar het gebied is ook een stuk van het Perzische Rijk geweest. De Romeinen stichtten er onder andere Hadrianapolis, nu Edime in Turkije.

Voor wie niet zo in geschiedenis en cultuur is geïnteresseerd: de campings in Thracië in Noord-Griekenland liggen in een heerlijk landschap met een eindeloze kustlijn. Ook als u alleen voor zon en strand gaat dus een fijn vakantiegebied!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen